Напишете дума/думи за търсене

Кои тенденции са демоде в модата за тази година?

Тенденциите на настоящата година и на следващия сезон се задават от водещите дизайнери и големите модни къщи. Те са тези, които влияят на това, което ще бъде популярно, и те определят вектора на тенденциите. Модните ревюта се случват 6 месеца преди конкретните сезони.

Но не забравяйте, че съвременната мода не е написана на камък. Вместо да се придържате към скъпоструващи тенденции, може да опитате да намерите свой собствен стил.

Фиби за коса
През 2018 г. дизайнерът Симон Роша зададе тенденцията за перлени, лъскави и многоцветни фиби за коса. Първо се появиха на модните ревюта, след това модните блогове, профили в Instagram и и накрая по улиците на града. Но до есента на 2019 г. тази мода вече беше остаряла и през 2020 г. това ще е антитенденция. По-добре е да украсите косата си със забрадка или панделка.

Шорти
Дрехите, които изглеждат добре на модните подиуми, невинаги се вписват в реалния живот, а шортите за велосипеди са пример за това. Ето защо е по-добре да ги носите, когато спортувате.

Чанти банан

Това е друга тенденция от 90-те години. Тези чанти, наричани още диагоналки, започнаха да губят своята популярност още през лятото на 2019-а. Тогава стилистите препоръчаха да се носят през рамо, а сега съветват хората, които не искат да се отказват от тях, да опитат различни форми – малки и правоъгълни, колкото да поберат смартфона ви, или чанти с формата на седло.

Грозни обувки (Ugly shoes)

Грозните обувки станаха много популярни благодарение на модната къща Balenciaga. През последните няколко години гигантски кецове с футуристични елементи се носят с романтични рокли и костюми. Но тенденциите се променят и сега на сцената се връщат по-класически на вид маратонки. Те изглеждат по-минималистични и подходящи за облеклото, към което са прикрепени.
Но хората, които обичат да експериментират с модата, няма нужда да се притесняват: грозните обувки се заменят с грозни сандали с дебела подметка, масивни колани и искрящи цветове. Тази тенденция стана популярна през лятото на 2019 г. и през 2020 г. ще продължи да привлича нови съмишленици.

Uggs
Много хора обичат Uggs, защото ги карат да се чувстват комфортно, сякаш носят чехли. Въпреки това напълно плоската подметка не е полезна за здравето на краката - натоварването на гърба се увеличава при този вид обувки. Освен това те вече изобщо не са модерни.

Дънки по тялото (skinny jeans)
Разбира се, ако имате някои любими скини дънки в гардероба си, все още може да ги носите. Но не забравяйте да ги комбинирате с по-модерни дрехи, като големи пуловери или гигантски бели мъжки ризи.
Но не купувайте отново дънки по тялото. В момента дънките с форма на банан, дънките на мама, по-свободни модели и такива с висока талия са по-популярни.

Жилетки, изработени от тънки тъкани
Модерните жилетки трябва да са големи. Правилният силует трябва да е свободен, с паднала линия на раменете и по-широк ръкав. И също така тя трябва да бъде минималистична по отношение на декорациите: без кристали или нещо подобно.

Рокли и поли пеплум
Разбира се, роклите и полите пеплум (ивица плат, която подчертава талията и прави бедрата по-пълни) ни карат да изглеждате по-женствени. Тези дрехи обаче не са популярни вече няколко години. И това, че Кейт Мидълтън ги носи, не означава, че и вие трябва. Тя е обвързана с правилата на консервативен протокол, а ние не сме.
По-правите и по-свободни рокли са популярни сега.
Апрески

Апреските, наричани още лунни обувки, защото приличат на ботушите, които Нийл Армстронг носи при кацането на Луната. Подходящи са само ако се намирате в отиваш на ски курорт.

Палта с кожени яки или козина по джобовете
Декорациите от козина на яките и джобовете са нещо от миналото и изобщо не са модерни. По-добре е да изберете по-прави палта със свободни силуети.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X