Напишете дума/думи за търсене

7 знака, че децата имат токсични баби и дядовци

- Говорете с тях. Кажете им как техните действия ви карат да се чувствате и как те засягат децата ви.

- Поставете ясни граници. Вие сте родителят и докато детето ви е още малко, зависи от вас да решите какво е най-доброто за него. Ако смятате, че детето ви трябва да се придържа към определена диета, да има строг график за лягане и да не получава определени подаръци, уведомете бабите и дядовците за тези правила.

- Бъдете активен слушател и оценете тяхната загриженост.
Ако вашите родители не са съгласни с вас, бъдете спокойни и не го приемайте твърде лично. Вслушайте се в тяхната гледна точка и обяснете по същество защо сте направили своя избор. Кажете им, че сте чули и сте разбрали техните точки, но вашият избор е различен. Не забравяйте да благодарите на бабите и дядовците за любовта и вниманието към децата ви.

- Поканете трета страна в дискусията. Ако нещата не помагат, помолете някой да се присъедини към вашия разговор. Това може да бъде приятел, роднина или терапевт.

- Ограничете комуникацията за известно време. Ако сте опитвали всичко възможно, но нищо не е проработило, ограничаването на комуникацията на вашето дете с токсични баби и дядовци може да бъде изход.

Какъвто и избор да направите, не забравяйте, че прекъсването на връзки с баби и дядовци може да бъде вредно за вашето дете. Затова преди да вземете решение да ограничите комуникацията, обмислете добре нещата и се уверете, че изборът, който правите, е най-добрият за вашите деца.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X