Напишете дума/думи за търсене

Чесново агнешко с лимонов дресинг

4 порции

50 мин


необходими продукти:
900 г агнешки бут
6 скилидки чесън на ситно
1 с.л. зехтин
2 ч.л. сушен риган
250 г тиква
300 г зелен фасул
за дресинга
1/4 ч.ч. лимонов сок
2 счукани скилидки чесън
3 филета аншоа на ситно
1/4 ч.ч. магданоз на ситно
1/2 ч.ч. зехтин

начин на приготвяне:

1 Оваляйте добре агнешкото с чесъна, зехтина и ригана. Овкусете с черен пипер.
2 Загрейте барбекю с капак на силна температура. Осолете месото. Печете всяка страна на агнешкото по 3 мин, или докато покафенее. Намалете температурата до средна и сложете капака на барбекюто. Печете 15-20 мин, като по средата на времето обърнете месото. Свалете от огъня и увийте във фолио. Оставете настрани за 10 мин.
3 За да направите дресинга, блендирайте лимоновия сок, чесъна, аншоата и 2 с.л. магданоз до гладкост. Сложете зехтина и останалия магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.
4 Задушете тиквата и зеления фасул на водна баня. Поръсете зеленчуците и агнешкото с дресинга и сервирайте.

За още вкусни предложения, практични съвети, срещи с кулинарни блогъри и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни светивалентински брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите какви са френските правила за здравословно хранене, ще разберете всичко за шоколада. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за най-лесните и вкусни домашни бисквитки, с които ще зарадвате и малки, и големи. Ще ви поканим в азиатските кулинарни дебри благодарение на виетнамската кухня, ще ви запознаем с полезността на бахара и с меню, подходящо за хора, страдащи от хроничен панкреатит. Ще ви подшушнем как се прави салам он маслини и сушени домати. Предлагаме ви шест рецепти брауни. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какви ястия, приготвени от свинско месо, консумират по света.
Наш специален гост е Здравка от блога „Черпак с мерак“, която ни въвежда в тайнствата на автентични родопски рецепти. В новата ни рубрика „Имаме гости“ всеки брой ще ви предлагаме лесни и бързи менюта за вечеря или обяд.
В броя ще откриете идеи за смутита, детско меню, впечатляващи основни гозби.
От проф. Христо Мермерски ще научите коя е лечебната смес при безплодие. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X