Напишете дума/думи за търсене

агнешко

;
Как да избираме и готвим агнешко

Как да избираме и готвим агнешко

Много хора смятат, че агнешкото месо е мазно. Диетолозите обаче са категорични, че в него има три пъти по-малко мазнини от свинското, което означава, че и холестеролът е чувствително по-малко

Решете менюто за Великден отрано (+рецепти)

Решете менюто за Великден отрано (+рецепти)

Ако отсега определите какво ще готвите за Великден, ще ви е много по-лесно да се организирате за празника и да осъществите идеите и желанията си. Освен това може да направите част от пазара по-рано и

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Чесново агнешко с лимонов дресинг

Чесново агнешко с лимонов дресинг

4 порции 50 мин необходими продукти: 900 г агнешки бут 6 скилидки чесън на ситно 1 с.л. зехтин 2 ч.л. сушен риган 250 г тиква 300 г зелен фасул за дресинга 1/4 ч.ч

Най-полезните видове месо

Най-полезните видове месо

Въпреки модата на вегетарианството, месото си остава за много хора основен продукт от всекидневното меню. В него се съдържат много незаменими аминокиселини, минерали и микроелементи

Как да сготвим перфектните пържоли

Как да сготвим перфектните пържоли

Дори да постите сега, запазете си тази статия, ще ви е от полза винаги, когато искате да сервирате апетитно и неустоимо месо. Пържолата е „празнично ястие“ за българина

Агнешки джолан с розмарин и бяло вино

Агнешки джолан с розмарин и бяло вино

Необходими продукти: 8 х 180 г агнешки джолани 8 стръка копър 500 г моркови на кубчета 2 глави лук на кръгчета 3 счукани скилидки чесън 2 с.л. брашно 500 мл пилешки бульон 185 мл бяло вино 3 стръка

Кое е най-полезното месо за нас и как да го подбираме

Кое е най-полезното месо за нас и как да го подбираме

Вредно или полезно е месото? И двете. Всичко зависи от вида месото, което ядете и най-вече от това къде и как са отглеждани животните. Изследванията показват, че най-качествено е месото от животни,

Агнешки джолан със спанак

Агнешки джолан със спанак

Необходими продукти: 2 агнешки джолана 300 г пресен спанак 5 скилидки чесън 2-3 стръка мащерка 2 стръка розмарин 4 с.л. зехтин сол черен пипер Начин на приготвяне: 1. Измийте месото и го подсушете.

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Много хора все още вярват на мита, че агнешкото месо е твърде мазно, поради което го смятат за вредно. Експертите по здравословно хранене обаче са категорични,

X