Напишете дума/думи за търсене

Момичета, да се правим на тъпи, не е секси

Уважаеми посестрими,

тревожно ми е. Доста от нас доброволно се подлагат на страхлива мъжка манипулация, която се опитва да ни накара да се съмняваме в необятността на красивите си умове. Да поставяме на кантар увереността си, че сме интелигентни и способни хора. Да вярваме, че може и трябва да се задоволим с житейска половинчатост и че сме негодни за благата на света, ако се правим на много умни.

Да де, ама даже и за секунда не съм си и помисляла, че дори „тъпите блондинки“ наистина не знаят с какво е известна Мария Кюри или коя е Майка Тереза.
Знаем и още как. Знаем и много повече от това.

Наясно сме, че искаме да бъдем обичани, обожавани, почитани.
Искаме мъжът до нас да знае какво ни направи щастливи и какво ни вбесява. Искаме флиртът да не е уродливо махленско задяване, а винтидж ухажване, което майсторски да ни съблече от сърдечната предпазливост.

Някъде по пътя някой идиот гръмко е зейнал в пространството, че мъжете харесват тъпи и красиви момичета.
Размахал е лозунгът „Прави се на глупава и рицарят с лъскави доспехи ще дойде на бял кон и ще те спаси!“
Ама що си мислите, че имаме нужда от спасение и по-важното – от какво трябва да бъдем спасени? Най-вероятно от мъжките постулати ала „Бъди чаровна, бъди секси, но не бъди умна!“

Ама хайде да си рекнем грубата истина - невинаги сме сладки и секси.
И нямам предвид времето след 40 години, когато бръчките пропълзяват върху лицата ни и някои части на тялото започват да се чувстват заложници на гравитацията.
Имам предвид сега. Когато ни е хванал за гушата стомашен вирус и прегръщаме тоалетната чиния едно денонощие.
Или когато сме в цикъл и сме по-свирепи от горгона Медуза. Тогава грам не сме сладки, да не говорим за секси.

Ако един мъж е с теб, защото от теб струи такъв сексапил, че може да заслепи и оксиженист, едва ли би ти държал косата, докато повръщаш за пети път, превивайки се от менструални крампи.
Той иска да се фука с теб, а не да те подкрепя, ако решиш да започнеш собствен бизнес или накрая да запишеш желаната от теб магистратура.

И затова сме виновни само и единствено ние.

Ако сме се показали пред господинчото до нас като като тъпа, секси мацка, за да му се харесаме в началото, не трябва да очакваме от него бъдещо благоговеене пред брилянтния ни интелект, скрит под тонове междуполово угодничество.

Хайде да зарежем глупостите. Никой не може да ни отнеме великолепието, таланта и уменията. Красотата се простира по-далеч от лицата и снагата и един струващ си мъж ще знае това.
Ако някой не се интересува от вас, защото може да мислите, имате идеи и изразявате мнение, не се страхувайте да нямате интерес и вие към него.
Има много уверени момчета, които ще обожават вашата остроумие и житейски страсти.
Защото няма нищо по-красиво или секси от умната жена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X