Напишете дума/думи за търсене

Софийската опера ще излъчва онлайн перлите от архива си

Скъпа публика на Софийската опера, наши редовни и нови поклонници на оперното и балетно изкуство,

В желанието и отговорността да продължим нашата солидна връзка с Вас, любимата ни публика, Софийската опера предлага на поклонниците на оперното и балетно изкуство от столицата, страната и многобройните гости от чужбина, своята най-нова инициатива

SOFIA OPERA PEARLS STREAMS серия излъчване на оперни перли в архива от богатството на оперния и балетен репертоар на Софийската опера. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската опера. 

За да не допуснем отсъствието на вярната ни публика, свикнала със спектаклите ни от петте сцени на Софийската опера, а именно: Голямата зала на Софийската опера, Малката сцена, Залата за бебоци, летните фестивални сцени на "Опера в Парка на Военната академия”, "Белоградчишките скали" и фестивалния пърформанс "Вагнер-Магура", режисьорът Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет, даде старт за излъчване на наши оперни и балетни постановки, сътворени през изминалите сезони.

Премиерната вечер на SOFIA OPERA PEARLS STREAMS

е неделя, 15.03. от 19.00. Тя стартира с първата родна историческа опера „БОРИСЛАВ“ от маестро Геогри Атанасов. Либретото е написано по историческата драма на Иван Вазов.

С това представление отнлайн Софийската опера поднася и своя поклон и към юбилейната 170-тодишнина от рождението на писателя.

Особено вълнуващи са стиховете на Ана Александрова, чиито поетични лайтмотивни връзки са конструкцията на режисьорския замисъл на „БОРИСЛАВ“.

Те звучат днес като истинска молитва за България, посланание в новите изпитания на родината и света ни.

„Иисусе Христе, Боже наш мили,
на теб се молим, дари ни сили!

Да пазим зорко земята свята,
да процъфтява в мир свободата!

Народът български, благочестивият,
нека се слави с мирни усилия.

Да е щастлива земята родна
нека пребъде – мирна и плодна!“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X