Напишете дума/думи за търсене

Това са трите основни правила за предпазване от коронавирус

Миене на ръце

Вече вероятно сте изчели всичко за коронавируса и сте добре информирани. За съжаление сред морето от информация има изключително много неправдоподобна такава. Затова събрахме най-важното във връзка с превенцията, като се допитахме само до престижни световни източници. Мерките, за които говорим днес, касаят не само коронавируса, а и сезонния грип. 

1. Обърнете сериозно внимание на хигиената

- Мийте ръцете си по 20 секунди с много сапун и топла вода. Ето как:


- Когато сте навън, се опитайте да не пипате дръжки на врати, копчета на асансьори и т.н. Носете през цялото време ръкавици, които след това вкъщи ще изперете. Или отваряйте вратата с помощта на част от дрехата си. Не се здрависвайте с никого, а когато се налага да пипате нещо, което са пипали много други преди вас и нямате ръкавици (например дозатора за бензин или химикалката в банката), ги хващайте с хартиена салфетка. След това я изхвърляйте.

- Използвайте дезинфектиращ гел, а ако не може да откриете такъв, напълнете едно шишенце със спрей-накрайник със спирт и пръскайте с него. 

- Когато сте навън и ръцете ви не са чисти, не пипайте лицето си, очите, носа и устата.

- Не съжалявайте, че не сте си купили маска. Тя няма да ви помогне срещу заразяване. Може да ви помогне единствено да не пипате носа и устата си.

2. Ако сте в рискова група - над 60-годишни и със заболявания, ограничете излизането от дома
Разбира се, за всички ще е по-добре да се ограничават в следващите няколко седмици от обществени прояви, многочасов пазар в големите хипермаркети, кино, театър и сбирки с много хора. Не само заради коронавируса, но най-вече заради сезонния грип, който тази година повали два пъти повече хора от миналата.

3. Подкрепете имунната си система
Истината е, че ако досега не сте се грижили за здравето си, не сте се хранили добре и не сте се движили достатъчно, сега е малко късно да направите нещо за имунната си система. Няма нужда да се тъпчете с тонове хранителни добавки, но е препоръчително да си вземете витамин С, цинк, витамин Д и да приемате повече топли чайове, повече плодове и зеленчуци. Също така използвайте по-топлите дни, за да се разхождате в природата на слънце. 

И не на последно място не се паникьосвайте, защото стресът е голям враг на имунитета. Мислете за хубави неща, хранете се със свежи продукти, прегръщайте повече близките си и бъдете отговорни към себе си, към тях и към обществото с тези простички правила, за които ви споделихме днес.

Бъдете здрави!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X