Напишете дума/думи за търсене

Хитрини, с които дрехите ще станат като нови

Как да върнете намачкана шапка към живота, да се отървете от топчетата върху дрехите без помощта на специално оборудване и да предотвратите падането на копчета? Предлагаме ви ефективни хитрини за живот на любимите ви одежди, които ще ви спестят време, пари и нерви.

Поставете кубчета лед в сушилнята, за да се опънат намачканите дрехи

Сложете няколко кубчета лед в сушилнята и я сложете на среден режим за около 15 минути. Ледените кубчета ще се стопят и ще се превърнат в пара, което ще помогне дрехите да се „изгладят” сами. Като алтернатива може да поставите влажен чорап в сушилнята заедно с намачкания текстил.

Отървете се от топчетата по дрехите си с бръснач

Вземете една от вашите самобръсначки и „обръснете” топчетата, образували се по повърхността на дрехата. После с помощта на четка обиране на мъх или тиксо ги оберете от повърхността.

Използвайте пара, за да върнете формата на шапката
Кипнете вода и сложете на водна баня намачканата шапка. Парата постепенно ще изправи гънките и ще върне формата на артикула.

Възстановете цвета на избледнелите дрехи със сол
След като поставите дрехите и праха в пералнята, изсипете около 1/2 чаша (150 т) сол в барабана. Освен че възстановява цветовете, това може да помогне и за предотвратяване на избледняването на новите дрехи.

Обикновената трапезна сол е подходяща за това, но избягвайте грубо смляната морска сол, тъй като може да не се разтвори напълно в пералнята.
Солта също е ефективно средство за отстраняване на петна от кръв, плесен и пот.

Закопчавайте дрехите, преди да ги изперете

Преди да сложите дрехите в пералнята, ги закопчайте, независимо дали са с копчета или с цип. Това предотвратява заклещването на циповете на различните дрехи, както и предпазва копчетата от издърпване или разхлабване. Ако не го направите, рискувате да се скъса някоя материя, да повредите цип и да скъсате копчетата по време на пране.

Използвайте конец за зъби, за да закрепите копчетата по-добре

Ако искате да предотвратите падането на копчетата, ги зашийте сконец за зъби. Това е добър трик, особено за копчета, които са подложени на повече опъване.

Отстранете миризмата от обувките със сода за хляб

Сложете поне 1 супена лъжица сода за хляб във всяка обувка. За по-големи номера чепици ползвайте повече количество. Идеята е да се покрие цялата стелка.

Използвайте преса за коса, за да изгладите яката на ризата

Ако дори след гладене, яката на ризата не изглежда перфектна, тогава пресата за коса ще свърши работа. Само внимавайте да не изгорите тъканта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X