Напишете дума/думи за търсене

Детето ви амбидекстър ли е?

Само 1% от хората са амбидекстри, което означава, че могат да пишат, рисуват и правят всичко с двете си ръце еднакво добре.
И е съвсем нормално родителите да се притесняват малко, когато забележат, че детето им борави и с лявата, и с дясната ръка. Няма обаче място за притеснение, но разкрива много за хлапето.

Виждат нещата по различен начин
Тези хора могат да видят нещата по различен начин заради синестезията. Това е състояние, при което те могат да видят звуци, вкус, думи или да усетят допир по кожата си, когато се докосне до нещо. Например, някой може да прочете думата „любопитен“ и да усети вкуса на морков в устата си.

Те са добри в изкуството, музиката и спорта
Децата, които са родени с амбидекстри, са склонни да са по-добри в спорта, изкуството и музиката. Затова е много важно да следите това и да развивате своите умения. Луис Карол, Том Круз, Чарли Чаплин, Леонардо да Винчи и Никола Тесла са от тази „порода”.

Лесно се разсейват
Децата, които ползват и двете ръце еднакво добре, са по-склонни да развият Синдром на дефицит на внимание и хиперактивност и имат по-големи трудности в концентрацията.

Учат по-бързо
Децата амбидекстри могат да се учат по-бързо и са по-универсални, отворени и ефективни от връстниците си. Това се случва, защото мозъкът им няма доминиращо полукълбо, за разлика от мозъка на останалите хлапета.

Да имаш такова дете, не е нещо, което би трябвало да те плаши, но това означава, че трябва да следиш за някои функции, които може да вървят ръка за ръка с това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X