Напишете дума/думи за търсене

Какво означава, когато котките се взират в нищото

Котките наистина са мистериозни създания. Много собственици на мъркащи домашни любимци забелязват, че понякога те се взират в определено място и не могат да разберат защо. Има някои странни теории за свръхестествените сили на котките, но винаги е по-добре да се придържате към науката.

Котките имат невероятно зрение
Те винаги забелязват най-малките неща от миниатюрен паяк или сянка на стената. Това може да изглежда незначително за човек, но котките имат различни сетивни възприятия. Освен това те могат да видят някои дължини на вълната на светлината - като ултравиолетовите, които са невидими за хората.

Котките могат да чуят неща, които хората не могат
Тези малки същества също имат много по-добър слух не само в сравнение с хората, но и от други бозайници. Слуховият диапазон на куче е около 67 Hz до 45 kHz, докато на котката е от 48 Hz до 85 kHz. Това помага на тези животинки да чуват дори шумолене на трева или бучене на вода. Така че, ако гледат към стената, може би има някакъв проблем с тръбите или неканени насекоми са се настанили от другата страна на стаята.

Опитват да разберат нещо
Котките имат епизодична памет, подобно на хората, и са в състояние да извлекат и използват както информация „какво“, така и „къде“ от едно преживяване.
Котките са много любопитни и когато се фокусират върху нещо дълго време, това може да е знак, че се опитват да измислят нещо.
Например откъде идва източникът на шум, светлина или опасност.

Може да е признак на медицинско състояние
Състояние, наречено хиперестезия, е вид необичайно поведение при котките. Неговите симптоми включват внезапно потрепване на опашката, уголемяване на зениците, силно мяукане, изключително фокусиране върху нещо и неконтролирано уриниране. Причините за това състояние не са много ясни и могат да включват стрес и припадъци. Ако забележите нещо подобно при котката си, незабавно се консултирайте с ветеринар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X