Напишете дума/думи за търсене

9 ползи от лавандуловото масло

Натуралните масла са известни с приятната си миризма и често се използват в парфюмите. Но те имат и много други приложения в ежедневието.

1. Успокоява
Лавандуловото масло е добре известно със своите сили за намаляване на стреса. Добавете няколко капки от него към крема за ръце, разнесете крема върху дланите, вдишайте, насладете се и се отпуснете.
Помага и срещу безсънието.

2. Отървете се от акнето
Лавандуловото масло убива бактериите и няма да запуши порите. Добавете 2-3 капки към вашия крем за лице. Маслото помага за намаляване на акнето и зачервяването.

3. Облекчава болката
Помага за отпускане на ума, възпалените мускули и болките в ставите. Добавете няколко капки към масажното си масло.

4. Дишате лесно
Ако имате настинка, смесете 1-2 капки лавандулово масло с вашия крем за тяло. Нанесете го върху шията, гърдите или гърба. Маслото ще облекчи дишането - действа както при настинка, така и при грип.
Внимавайте, ако имате астма, лавандуловото масло може да бъде опасно за това състояние.

5. Пътувате комфортно
Вземете малко кулинарно масло от лавандула и поставете малка капка от него в края на езика, около пъпа и зад ушите. Това ще помогне за облекчаване на гаденето при дълго пътуване с кола.

6. Поддържа ноктите на краката красиви

Смесете масло от лавандула с крем за крака и нанасяйте по няколко капки на стъпалата всеки ден. Това ще помогне да се отървете от гъбичните инфекции. Трябва да се консултирате с вашия лекар, преди да направите това.

7. Ухаете на цвете
Добавете няколко капки лавандулово масло към лосиона за тяло, нанесете и се насладете на аромата. Може също така да добавите маслото към маската за коса, за да се отървете от пърхота по-лесно. Уверете се, че маската е върху косата ви за продължителен период от време и внимателно я измийте след това.

Комбинирайте масло от лавандула със зехтин или кокосово масло. Използвайте сместа вместо обикновената си маска за коса. Дръжте на косата си около час, преди да я отмиете.

8. Добавя аромат към дрехите
Добавете 3-4 капки лавандулово масло към спрея, който използвате при гладене. Маслото ще ароматизира прането с опияняващия аромат на свежест.

9. Дезинфекцира
Лавандуловото масло убива различни видове микроорганизми. Добавете няколко капки към водата, с която миете пода, за да комбинирате почистването с дезинфекцията. Също така добавете маслото в дифузер, за да попречите на молци и комари да влязат във вашата къща.

Важно
Не забравяйте да проверите за възможни алергии, преди да използвате масло от лавандула.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X