Напишете дума/думи за търсене

Прочистване на червата със солена вода

Мнозина страдат от запек и включването на богати на фибри храни в диетата невинаги помага.

Най-доброто решение за този проблем е да използвате физиологичен разтвор. Солената вода помага за бързо прочистване на червата и нормализиране на храносмилателната система.

Тялото се нуждае от сол, за да предизвика различни биохимични процеси. Тя насърчава детоксикацията и премахването на токсините. Соленият разтвор помага и за избавяне от хронична умора.

За да приготвите разтвора, се нуждаете от нейодирана сол. Ако правите процедурата за първи път, ще са достатъчни няколко чаени лъжички сол. Водата трябва да се филтрира и да е със стайна температура. В никакъв случай не използвайте топла вода.

Ще ви трябва и малко лимонов сок, който ще намали вкуса на солта.

Изсипете 1 литър вода в стъклен буркан, добавете солта, прибавете няколко супени лъжици лимонов сок. Затворете буркана с капак и разклатете добре, докато солените кристали се разтворят напълно.

Разтворът трябва да се изпие в рамките на 5 минути, колкото по-бързо - толкова по-добре. След това трябва да легнете настрани и да масажирате корема си от едната страна, след това се обърнете на другата страна и масажирайте корема отново. След половин час червата трябва да се изчистят. Процесът на прочистване може да приключи за няколко часа, поради което по време на процедурата се препоръчва да се отлагат важни срещи и други въпроси. Това почистване се извършва най-добре на празен стомах или поне няколко часа след хранене.

Препоръки след прилагане на физиологичен разтвор

Трябва да консумирате храни, които влияят благоприятно на чревната микрофлора - млечни продукти, броколи, трици, пълнозърнести храни, зеленчуци, плодове. Трябва да се избягват мазните меса, пържените храни, пикантните храни и алкохолът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X