Напишете дума/думи за търсене

„Ти не ме обичаш“, или защо е важно да научим различните езици на любовта

Изначално човек се нуждае от емоции и много внимание. Но ако един от партньорите намира това за прекалено ангажиращо и смучещо енергия и време занимание, той може да "прегрее" от общуването.

Тогава нуждаещата се половинка във връзката може да се почувства нелюбима или да забележи, че човекът до нея предпочита да проявява любов по различни начини от очакваните.

Това не е необходимо да обезценява техните чувства, ако те наистина са насочени към съвместно благополучие и към задоволяване на необходимостта от общуване и с други хора.

Съгласете се, че често в интимните отношения единият партньор очаква от другия някакви специфични инвестиции (организационни, финансови или интелектуални) да намерят място във връзката им. Това обаче нерядко праща грешни сигнали на втория участник в това романтично начинание, който се пита защо „простата” му любов не е достатъчна и не прави партньора му по-щастлив?

Когато някой отива в друга държава и иска пътуването му да бъде възможно най-удобно и безопасно, той или научава няколко важни изречения на съответния език, или се опитва да говори на универсалния английски, или взема разговорник със себе си, за да може да бъде разбран и той е наясно какво искат местните от него. Кратко, точно и ясно, нали?
Защо тогава по някаква причина мнозина се надяват, че любимите им сами ще разберат всичко, както трябва, ще отгатнат всичко, което се върти в главата им, и всичко, което е необходимо, ще се случи от само себе си. Че изневиделица ще се появи комфорт и перфектна съвместимост и ако не случат, значи на тази връзка не й е писано.

Въпросът не е в интензивността на чувствата, а в това как и на какъв език хората предават тези чувства на партньора си, колко внимателни са към действителните нужди на другия и доколко успяват да задоволят тези потребности.

И преди да отхвърлите партньор или да очаквате съдбовна среща с любовен полиглот, който ще ви разбира перфектно, помислете: умеете ли да говорите на същия език с другите и наистина ли е трудно да научите основните думи, които изразяват любовта и грижата в една връзка?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X