Напишете дума/думи за търсене

Най-лошите любовни съвети

Като цяло съветите за любов са нещо относително добро. Но има някои, които са категорично зло.

1. Перфектната ти половинка чака там някъде
Глупости! Няма перфектни половинки. Има мъдри, зрели хора, които се срещат в подходящия момент и извършват неимоверни усилия, за да се понасят, след като и последната пеперуда напусне стомашната им кухина. Не се подлъгвайте по инфантилни мантри, защото очакванията за перфектност са направили повече хора нещастни от гласа на разума и на трудната истина.

2. Не се отказвай, догони целта си
Сигурно е чудесен съвет за лекоатлети, но в любовта гонитбата е симптом. Ако се получава леко, с усещане за разбиране и взаимност, има смисъл да тичате към „целта“. Ако не, дори да я стигнете, вие няма да сте истински щастливи.

3. Той ще те харесва такава, каквато си
Ами не е задължително. Нито пък трябва ти да го харесваш такъв, какъвто е. Със сигурност, когато очите ти са подути от тежка нощ с приятелки, а ти си пред цикъл и му се накрещиш защо не си е измил чиниите, той няма да те гледа и слуша влюбено. Любовта не е абсолютна стойност. Тя се променя, тя изисква, тя приема, но не е заблудена и не носи фалшиво розови очила.

4. Ако той не може да те понесе, когато си долу, той не те заслужава, когато си горе
Мъжете не се славят със силна психика. Когато сме долу, ние ги плашим. В повечето случаи те не знаят какво да ни правят и затова се ужасяват от сълзи, истерии, слабост. Това не означава, че не ни обичат, ценят и заслужават.

5. Той може да се промени
Недей да лежиш на тази кълка. Ако го приемаш с недостатъците му наистина, защо ще искаш да ги променяш?
Когато започваме една връзка, трябва да сме максимално честни и пред себе си, и пред другия. Ако не може да свикнем с хъркането... или пък изневерите му, няма смисъл да започваме нещо. Надеждата, че ще променим човека до нас, е лицемерие, от което нито една от страните няма нужда.

6. Децата ще закрепят връзката
Това е огромна лъжа. Децата са предизвикателство за една връзка. Те не са кукли или аксесоари, на които да се радваме и да лекуват раните на отношенията ни. Децата изискват отдаденост и заедност. Ако нямаме сигурност в нашата връзка, е чист егоизъм да създаваме деца. Те имат нужда от любов, а не от проблеми.

7. Сексът на първа среща го отблъсква
Да бе, да. Това е гигантска лъжа и всеки мъж ще потвърди това. Може и някога да е било така, но днес живеем в свят, в който честността и липсата на лицемерни подбуди са по-секси от всичко друго. Ако ви се прави секс с този човек, действайте. Бъдещите ви любовни планове не зависят от това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X