Напишете дума/думи за търсене

Суперздравословна напитка за пречистване на кръвта

Истинска суперхрана е авокадото, богато на антиоксиданти, витамини В (5, 6 и 9), С, Е, К, калий (повече от бананите), както и магнезий, мед, желязо, цинк.

Да, висококалорично е, но плодът е съставен от здравословни мононенаситени мазнини и фибри, които са полезни за храносмилането. Поради наличието на олеинова киселина, авокадото понижава нивото на лошия холестерол. В него се съдържа достатъчно протеин, който да замести месото и сиренето в ежедневната диета. Също така помага за подобряване на концентрацията, паметта и повишава устойчивостта на стрес. Авокадото намалява риска от сърдечносъдови заболявания поради високото им съдържание на полиненаситени мастни киселини. Именно липсата на тези киселини може да причини развитие на атеросклероза. Калият допринася за правилното функциониране на сърцето, нормализира водно-солевия метаболизъм в организма. Авокадото е полезно за хора с високо кръвно налягане, тъй като има тенденция да го понижава. Важно е да се отбележат ползите от авокадото за нормализиране на кръвообращението и образуването на кръв. Медта, която е част от минералния и витаминен състав на авокадото, предотвратява анемията. Желязото е най-важният кръвообразуващ елемент, а витамин В2 (рибофлавин) участва в образуването на червените кръвни клетки. Медта и желязото, в комбинация помежду си, се абсорбират перфектно от тялото.

Смути от авокадо и ябълки

Необходими пордукти:

1 узряло авокадо, нарязано на кубчета
2 малки ябълки, нарязани на кубчета
1 чаша листа спанак
1 чаша филтрирана вода
1 чаша кубчета лед
сок от 1-2 лимона
шепа листа от прясна мента: половината за блендер, половината за украса

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер, разбийте до кремообразна и гладка смес. Изсипете в чаша, гарнирайте с листа от мента и се наслаждавайте на здраве.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X