Напишете дума/думи за търсене

Тези 4 храносмилателни проблема може да сигнализират за инфаркт

Когато човек получи инфаркт, е от жизненоважно значение колко рано той ще получи медицинска помощ, за да има по-голяма вероятността за благоприятен изход.

Но болката в сърцето не е единственият индикатор за него. Дисфункциите на храносмилателния тракт също са симптоми на сърдечни проблеми.
Това е така, защото всички органи и системи на тялото по някакъв начин са свързани помежду си.

Ако забележите един от следните проблеми с храносмилането, това може да означава, че сте изложен на изключително висок риск от инфаркт.

Болка в корема
Храносмилателният дискомфорт при сърдечен удар се появява, защото сърцето изпитва затруднения с изпомпването на кръв през тялото. Болката възниква поради увреждане на долната стена на сърдечния мускул, разположена до диафрагмата. Следователно болка и други симптоми на лошо храносмилане може да показват, че се задава сърдечен удар. Често пациентите с кардиологични неразположения най-напред правят консултация с гастроентеролог.

Гадене, повръщане, подуване на корема

Болка в горната част на корема (зоната на десния хипохондриум) може да сигнализира за сърдечен удар. Подобно неразположение се усеща в комбинация с подуване на корема, диария. Подуването на корема може да се дължи на натрупване на течности в различни области на тялото поради сърдечни дисфункции.

По-наблюдавани при жените
Често нежният пол претърпя сърдечен удар без характерна болка в областта на гърдите. Именно дамите имат симптоми, които говорят за инфаркт, като болки в корема, гадене, повръщане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X