Напишете дума/думи за търсене

Плюсове и минуси на седенето на пода

Знаете ли, че седенето на пода е наистина полезно за здравето, ако го правите правилно? В крайна сметка, колко време прекарвате на стола всеки ден? Вероятно много.

Въздействието на седенето на стол
Седенето оказва огромно влияние върху здравето, тъй като използваме по-малко енергия, отколкото когато сме в движение. Точно поради тази причина болестите като затлъстяване, хипертония, диабет и високи нива на холестерол са свързани с прекарването на много време в това положение.
Дори най-минималното движение намалява риска от опасни сърдечносъдови проблеми като миокарден инфаркт или инсулт.

Ползите за здравето от седенето на пода

1. По-активни сте
Седенето на пода или клякането активира повече мускули и предотвратява болки в гърба. Това не е магически лек за проблеми с кръста, но помага. Клекналата позиция е чудесна за майката и плода по време на бременност и раждане. Помага и при контракциите, тъй като позицията подпомага натиска на плода върху шийката на матката, което допринася за по-лесно раждане. Друго предимство е, че разкъсванията на меките тъкани значително намаляват.

2. Подобрява стойката и болката във врата
Помага да се намали натискът от врата, защото седенето на пода поддържа съединителните тъкани еластични и гъвкави. За разлика от седенето на стол, който ги сковава.

Недостатъци

1. На колене
Ако сте седнали на коленете си, това оказва натиск върху тях и глезенните стави.

2. С кръстосани крака
Седенето с кръстосани крака може да обостри проблеми като болки в кръста и лоша стойка. Поставете тежестта си върху бедрата.

Има ли странични ефекти от седенето на пода?
Теглото на тялото е центрирано върху долните крайници, така че има натиск върху коленете и глезените. Това може да намали кръвообращението в долните крайници.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X