Напишете дума/думи за търсене

Как се обличат модерните хора и защо рядко пазаруват маркови дрехи

Със сигурност много жени са имали ситуация, при която рокля, блуза или друго нещо изглежда невероятно на закачалка, но не и върху тях.

Някои дами в такива случаи изпадат в отчаяние, сякаш не са достатъчно слаби. Започват да мислят за диета или за помпане на мускули и да направят всичко по силите им, за да изглеждат дрехите перфектно върху фигурата им. Но реалността е, че дори модели по-високи от 165 см и със стройно телосложение, не повече от 15% от дрехите, предлагани в магазините, са подходящи.

Магазините са пълни с лоши артикули

Трябва да се помни, че около 30% от продаваните дрехи изобщо не са подходящи за никого. Това са продукти с лоша кройка, изработени от нискокачествени материали и с неадекватен дизайн.
Ако попаднете на подобен артикул, не мислете, че не сте достатъчно слаби или сте твърде ниски. Нещо не е наред с производителите на такива дрехи, които напразно губят време и човешки труд.

Средният разрез е друг проблем

Други 30% от дрехите на пазара имат добра кройка, но просто не отговарят на някои изисквания по отношение на параметрите. Дизайнерите винаги търсят перфектните модели, благодарение на които да шият дрехи, подходящи за всички. Но това е невъзможно. Всеки човек е индивидуален и няма такова облекло в света, което да подхожда на всички еднакво.
Единственият вариант е да разгледате продукти, изработени от тъкани с добавка на еластан. Те се разтягат добре, така че да прилягат на почти всяка фигура.

Какво не е наред с марковите дрехи?

Когато избирате дрехи, трябва да вземете предвид върху какво е фокусирана марката. Например немските дизайнери често шият рокли за високи жени с малки гърди и широки гърбове. Ако едно момиче има пищен бюст и нисък ръст, тогава подобно облекло е малко вероятно да й подхожда.

Френските и испанските дизайнери, от друга страна, шият дрехи за кльощави жени. С две думи, не са подходящи за пищни красавици. Дори ако една жена има изваяни мускули благодарение на редовни тренировки или стройна фигура като на примабалерина, далеч не означава, че марковите дрехи ще й подхождат и в това няма нищо лошо, продуктът просто не е предназначен за нея.

Основното правило за пазаруване

Пазаруването ще бъде успешно, ако научите това просто правило - повече от 80% от нещата, които виждате в магазините, не са за вас. Ако сте взели 10 неща със себе си в съблекалнята и наистина сте харесали 2 от тях, това вече е отличен резултат. Това винаги трябва да се помни, преди да отидете да пазарувате. Не трябва да се ръководите от никакви марки, не трябва да се водите по параметрите и очакванията на околните. Имате пълно право да изглеждате така, както сметнете за добре.

Не забравяйте, че опитът да имитирате някого и да избирате дрехи, които носят известни звезди, не води до никъде. Модерните и практични хора винаги избират дрехи, които са удобни за тях, които ги радват и в които се чувстват превъзходно. И това е абсолютно правилна позиция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X