Напишете дума/думи за търсене

8 трика за по-шикозен външен вид

Големият дизайнер Ив Сен Лоран каза веднъж: "Модата избледнява, но стилът е вечен". А какво е стилът, можем ли да го формулираме? В повечето случаи той е в цялостната картина, в излъчването и най-вече в детайлите.

Да се пазарува скъпо е тенденция, която все повече общества заклеймяват. В условията на световна рецесия и непрестанна екологична драма луксозният шопинг се превръща в обратното на онова, с което го свързвахме досега, а именно липса на добър вкус.

Ще ви споделим за няколко малки трика, които придават елегантност и стил на облеклото, дори да сте заложили на най-семплите модели.

1. Носете връхната си дреха наметната
Не през цялото време, разбира се. Иначе може да настинете лошо. Когато е сако или палто, стои доста небрежно и в същото време придава царственост на фигурата.

2. Носете шапка


Вече има страхотни модели и за топлите, и за студените месеци. Просто изберете тази шапка, която пасва най-добре на вас и на вашето облекло и не забравяйте да я слагате и в града, и на парти, и на разходка.

3. Ползвайте шалове
И ги ползвайте не само за около врата. Може да си направите от тънък копринен шал много секси колан, както и тюрбан за главата. Бъдете изобретателни. Шалът е аристократизъм.

4. Комбинирайте миди поли с високи ботуши


Да, не е сезонът на ботушите, но той ей сега ще дойде. Имайте предвид този начин на носене на полата – ботушите трябва да стигат най-малко до ръба й. В никакъв случай по-ниски. Боти – абсурд!

5. Вържете тениската си на възел


Не е аутфит за офиса, но ако сте навън, в парка или на танци, вържете отстрани тениската си на възел. Придава доста хлапашко и чаровно излъчване.

6. Носете брошки


Брошките не са за баби милионерки. Този стереотип отдавна е разбит, да не говорим, че на пазара се срещат всякакви видове пинчета и значки, които имат подобно предназначение. Дори да сте само с бяла риза и прав панталон, една брошка ще промени цялостната визия.

7. Носете повече бежово


Дрехите в бежово имат дъх на аристократизъм. Може да са най-семпли светли джинси и едноцветен тишърт, но в бежово вие ще сте доста шик винаги. 

8. Слагайте червено червило


Дори да нямате друг грим на лицето, едно червено червило ви придава френски шик на мига. И не се плашете от него, не мислете, че не е за всекиго. Има различни нюанси на червеното, само трябва да намерите своя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X