Напишете дума/думи за търсене

Меган Маркъл е била момиче на късмета, блогър и див купонджия

Меган Маркъл безспорно е една от най-любопитните личности в света от няколко години. Не просто заради факта, че се омъжи за един от най-желаните ергени, при това принц, но и защото Меган е личност – фигура с пълноценен и интересен живот и преди да стане нечия съпруга. Ето няколко факта от живота й преди Хари, които може и да не знаете.

В киното е от малка
Баща й Томас Маркъл работи като осветител в големи продукции и той често води дъщеря си на снимачната площадка. "Всеки ден след училище в продължение на 10 години бях на снимачната площадка на "Женени с деца ", което е наистина не най-подходящото място за малко момиченце в католическа училищна униформа ", казва тя през 2013 г. пред Esquire.

Феминистка от 11-годишна
На 11 години Меган има домашна работа да изработи реклама. Тогава тя чува реклама за сапун, насочена единствено към жени, която буди нейното възмущение. „Не мисля, че е правилно децата да растат със съзнанието, че мама трябва да върши всичко“, казва малката Меган.
Баща й я насърчава да пише до хора с власт и гласност като Хилари Клинтън например. След време компанията променя слоугъна на рекламата и го пренаписва вместо за „Жени в цяла Америка“ за „Хората в цяла Америка“.

Прави йога от 7-годишна
Благодарение на своята майка, която е инструктор по йога, любовта на Меган към древните упражнения започва от най-ранна възраст. "Чак в колежа обаче започнах да правя по-редовно йога", признава в едно интервю тя. Днес Маркъл е изключително способна в йога практиките.

За малко да влезе в политиката

Винаги амбициозна, Меган прави стаж в американското посолство в Аржентина, когато е на 20 години. Намеренията й да се занимава с политика траят още известно време.

Била е момиче на късмета в „Сделка или не“
Меган мрази този момент от живота си, но да, преди години тя е била момиче на късмета в предаване, подобно на „Сделка или не“.

„Аз бях злощастният номер 26, който по някаква причина никой никога не избрираше“, каза тя пред Esquire през 2013 г.

Изкарвала допълнително пари, правейки калиграфия
„Мисля, че ръкописните бележки са форма на изкуството, която сме позагубили“, каза тя пред Good Housekeeping през 2016 г. Меган е надписвала собственоръчно покани за празничната кореспонденция на Долче и Габана.

Занимавала се е и с подвързване на книги
Още едно позагубено изкуство, което херцогинята на Съсекс умее – подвързването. По време на кралската обиколка из Африка с Хари посещават Victoria Yards - социално предприятие, което дава платформа на местните занаятчии и стартъпи, където тя купува три тетрадки и разкрива, че подвързването все още е нейна страст.

По цели нощи купонясват заедно с другите от „Костюмари“


Меган разкри пред Esquire, че е била много близка с колегите си от сериала „Костюмари“ и често са посрещали заедно изгрева след луди купони по цяла нощ.

Mad Men е един от любимите й сериали
Меган е луда по сериала Mad Men и казва, че и до ден днешен понякога си припомня някои серии.

Била е блогър
Меган е имала личен блог, в който е споделяла рецепти за красота, за това как да пестим пари от храна, как да се грижим за кожата си и т.н. Блогът се казва The Tig.

Посетете началната страница сега на адрес http://thetig.com/ и все още може да прочетете милото сбогуване на Меган с читателите й.

Тя е тотално фууди
Меган обича да готви и обича да изучава нови и интересни храни. Сред любимите й кулинарни попадения са рибните такоси и чипсът от къдраво зеле.

Нейният блендер пътува навсякъде с нея


Меган обича да пие смутита и шейкове, затова никога не остава без своя любим блендер.

Обожава вино
„В края на дългия ден няма нищо, на което се наслаждавам повече от чаша вино“, признава Меган. Тя е почитател на червеното вино, като сортът Тигнанело е всъщност вдъхновението за името на блога й.

Тя осиновява две бездомни кучета
Години преди да се срещне с принц Хари, Меган, известен любител на животните, осиновява две кучета от приют - микс от лабрадор и овчарка на име Богарт и гонче на име Гай. Всъщност осиновяването на Богарт се случва благодарение на водещата Елън Дедженерис и съпругата й Порша, с които Меган се сблъсква в приюта за кучета. Елън явно е убедила актрисата да приеме Богарт, както Меган си припомня в интервю за Best Health по-късно.

Била е дълго време доброволец
Меган е работила най-различни доброволчески неща, включително е раздавала супа на бедни в Лос Анджелис и в Торонто. Прочута е нейната реч, която тя изнася през 2015 г. пред „ООН-Жени“ – структурата на ООН за постигане на равнопоставеност между половете и разширяване на правата и възможностите на жените. „Горда съм да бъда жена и феминистка и тази вечер съм изключително горда да застана пред вас в този важен ден, който ни напомня колко много сме постигнали, но и колко още път ще трябва да извървим“, така започва речта на Маркъл, а по пътя, който й предстои, ще продължим да я следваме с интерес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X