Напишете дума/думи за търсене

Шестте странни правила на кралското семейство

Целият свят се интересува от кралица Елизабет II и живота на нейното семейство. Представителите му създават модни тенденции и учат на добри маниери.

Но някои аспекти от техния етикет и живот са все още неясни за обикновените хора.

„Мила“ отговаря на някои популярни въпроси за британското кралско семейство, които всички ние вероятно сме се си задавали.

Защо Кейт и Уилям не се държат за ръце

Няма официално правило, което да забранява това, но престолонаследникът на короната и съпругата му спазва стриктно етиката, който не позволява на кралските представители да изразяват чувствата си. Затова Кейт и Уилям не се държат за ръце, не се целуват или прегръщат публично. Те са следващите наследници на трона и трябва да се държат по подходящ начин, за да не позорят кралицата.

Що се отнася до Меган и Хари, те често показват физическата си привързаност един към друг. Те не трябва да следват кралските правила, тъй като са шести в линията на наследяване на британския трон, така че поведението им не е толкова важно.
Освен това вече се оттеглиха от задълженията си като старши членове на кралското семейство, така че може да се целуват и прегръщат колкото им сърца искат. 

Защо кралицата винаги носи светли дрехи

Кралица Елизабет II винаги е облечена в ярки тоалети, но това не се дължи на приповдигната й персоналност или любовта й към цветовете на дъгата. Според британските кралски правила кралицата трябва винаги да се откроява в тълпата, така че поданиците да кажат: „Видях кралицата“.

Разбира се, кралицата носи черно облекло, но само по време на траурни церемонии.

Защо членовете на кралското семейство не използват фамилни имена?

Към днешна дата кралското семейство е толкова известно, че не се нуждае от фамилно име. Традиционно всички британски монарси използват само титлите и първите си имена, но тяхната фамилия е Mountbatten-Windsor.

Защо дамите от кралското семейство носят винаги клъчове, а не друг тип чанти

Кралският етикет за облекло се отнася и за аксесоарите. Кейт трябва да носи със себе си клъчове. Тази малка чанта й позволява да се ръкува или да избягва това, ако държи аксесоара с две ръце. Тя се използва и за избягването на неприятни ситуации. Например благородните дами може да използват чантичката, за да покрият деколтето си, докато излизат от кола.

Защо кралицата не иска да се откаже от трона в полза на някой по-млад неин наследник

Според кралските правила властта се прехвърля на друг член на семейството, ако сегашният монарх умре или се отрече от трона. Кралицата твърди, че ако още е жива на 95 години, нейните задължения ще бъдат прехвърлени на нейния син Чарлз.

Защо принц Джордж винаги носи шорти

Според традицията шортите са съществена част от дрехите за момчета. Така че независимо от сезона, принц Джордж трябва винаги да носи шорти. Момчетата започват да носят панталони на 8-годишна възраст.

5-те тайни на кралица Елизабет за дълголетие и здраве

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X