Напишете дума/думи за търсене

Функции и комбинации на клавиатурата, които вероятно не знаете

Въпреки факта, че компютърните технологии са навлезли надълбоко в нашия живот, малцина могат да се похвалят, че ги познават изцяло. Предлагаме на вашето внимание комбинации за използване на клавиатурата, докато работите в Word, за които най-вероятно не знаете.

Ако трябва да създадете нова страница на документа, просто натиснете комбинацията Ctrl + Enter. Ако трябва бързо да копирате нещо, да натиснете Ctrl + C. Ако трябва да поставите (пейстнете) копирания текст, натиснете Ctrl + V.

Ако по време на работа на компютър трябва да посочите текущата дата, може да изберете комбинацията Shift + Alt + D. Ако трябва да добавите време към нея, тогава комбинацията Shift + Alt + T ще свърши работа.

Когато работите с документи в Word, може случайно да натиснете CAPS LOCK, след което текстът ще бъде въведен с главни букви. За да не се налага да изтриете целия текст и да не го въвеждате отново, може да Натиснете Shift + F3. Всичко в текста ще се промени до стандартния шрифт.
За да не местите курсора ръчно по една буква, просто натиснете клавиша Ctrl и курсорът ще бъде позициониран в началото на следващата дума.

Ако трябва да изберете текст, просто задръжте клавиша Ctrl и използвайте мишката, за да изберете необходимия текст. Използвайки този метод, няма да се налага да "изрязвате" парчета във въведения текст.

Ако натиснете клавиша F4, документът ще повтори последното действие, извършено от вас. Ако е било въвеждане на текст или изтриване, тогава същото ще се появи или изчезне от документа.

За да изберете желания текст, просто поставете курсора в началото и след това натиснете Shift. Това е много удобно, когато трябва да изберете няколко страници в текста.

Може бързо да се движите из документа, като използвате следните комбинации. Отидете на следващата страница - Ctrl + Alt + Page Down, към предишната - Ctrl + Alt + Page Up, преместете документа нагоре - Ctrl + Home.

Може да върнете текста в първоначалното му форматиране, като изберете комбинацията Ctrl + Spacebar.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X