Напишете дума/думи за търсене

Страхувам се не да нямам връзка, а да съм сама в нея

За съжаление, много хора днес избират да останат в компромисни, едностранчиви интимни отношения, тъй като не искат да бъдат сами.

Те смятат, че ако нямат връзка, ще са самотни и нещастни. Истината е, че е по-страшно да бъдем във връзка с незрели и егоистични мъже. Както е казал народът – „По-добре сама, отколкото зле придружена”.

За да избягате от капана на незадоволителните отношения, си повтаряйте тези 7 жизнеутвърждаващи принципа, с които не правете компромиси, ако искате наистина да сте щастливи.

1. Не се страхувам да бъда сама, страхувам се да не бъда с някого който не ми позволява да бъда себе си

Не се страхувам да се наслаждавам на компанията си. Страхувам се да не бъда с мъж, който не ме приема и не ме цени за това, което наистина съм. Мъж, който не може приеме недостатъците ми и постоянно се опитва да ме превърне в нещо, от което се нуждае.
Човек, който критикува всяка стъпка, която правя. Който ме кара да се вярвам, че всичко, което правя, не е достатъчно.
Партньор, който не ми позволява да правя нещата, които обичам да правя, и който не уважава моите граници и ограничава свободата ми.

2. Не се страхувам да прекарвам времето си сама, страхувам се да не си прекарам време в лоша компания

Не се страхувам да вечерям сама в любимия ми ресторант,
да отида сама на кино или да пазарувам дрехи,
защото се чувствам комфортно в собствената си кожа и се радвам да бъда сама.
Но се страхувам да направя всичко това с някого, който не ме оценява и вярва, че си губи времето с мен. Някой, който гледа на моята компания като на просто още едно задължение, което трябва да изпълни. Някой, с когото не споделям нищо общо.

3. Не се страхувам да спя сама, страхувам се да не се събудя до
непознат

Нямам нищо против да си легна и да се събудя сама, но се страхувам, че ще се събудя един ден и няма да позная човека до себе си. Страхувам се, че той няма да бъде чаровният, обичащ, мил, нежен и състрадателен човек, в когото се влюбих.
Страхувам се да се събудя до мъж, който е спрял да се обича и да се грижи за себе си, мъж, за когото вече нищо не знам.

4. Не се страхувам да греша, страхувам се да не бъда с
грешен човек

Грешките са част от живота и често те са най-ценните
Уроци, на които той може да ни научи. И не се страхувам от грешките си, защото научавам какви неща трябва или не трябва да правя, за да се чувствам добре със себе си. Единствената грешка, от която се плаша, е, че не бъда с грешен човек.
Мъж, който ще трябва да моля за внимание и любов. Партньор, който ще
ме заблуди със сладки думи и обещания. Човек, който вече ще има смесени чувства към мен.

5. Не се страхувам да правя любов, страхувам се да не правя любов без чувствам, че съм обичана

Не искам да бъда с човек, който се фокусира повече върху физическото, отколкото върху емоционалното. Мъж, който е добър в леглото, но му липсват истински емоции и който се грижи само за задоволяване на нуждите си. Партньор, който ме вижда повече като обект, отколкото като човек, който има потребности и желания.
Не искам да давам тялото си на някого, който не заслужава нищо от това, което му предлагам. Човек, когото обичам, но няма да усещам неговата топлина и любов към мен. Мъж, който се интересува само от физическа връзка с мен, но никога емоционално и психически.

6. Не се страхувам от разговори, страхувам се да говоря с човек
който не ме разбира

Страхувам се да не бъда с човек, който присъства само физически, когато говоря с него. Който никога не слуша внимателно какво му казвам. Мъж, с когото ще имам малки, скучни разговори, защото нямаме нищо важно за споделяне един с друг.
Партньор, който критикува и не уважава моите идеи, мнения и
нагласи и който се опитва да ме убеди, че той е този, който винаги
знае какво е правилно и кое не е наред.

Страхувам се да не бъда с човек, с когото не мога да водя смислени и интересни разговори.

7. Не се страхувам да бъда несемейна, страхувам се да не бъда с човек, който не дава пукната пара за мен

Научих се да се наслаждавам на собствената си компания, но се страхувам да се посветя напълно на човек, който не заслужава и парченце от мен. Мъж, който ме третира само като негова притурка и никога не съм приоритет за него. Мъж, който се отнася с мен
с любов и доброта само когато иска да получи нещо в замяна или
когато има нужда от мен, за да засили егото си.

Страхувам се да бъда с човек, който не ме кара да се чувствам обичана, защитена и емоционално изпълнена. Партньор, който няма да може да чуе неразказаните ми мисли, да почувства емоциите, изречени без думи, да стигне до най-дълбокото на душата ми. Мъж, който няма да бъде достатъчно смел да ме обича и да се гордее с мен и с моите постижения и който няма да ме вдъхнови да стана по-добра версия на себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X