Напишете дума/думи за търсене

Хлорофил - непознатият пазител на имунитета

Какво е хлорофил всеки от нас знае благодарение на часа по биология. Това съединение осигурява правилния ход на процеса на фотосинтеза, тоест превръщането на слънчевата светлина в енергия, необходима за поддържане на живота на растенията. Но не всеки знае колко добър е хлорофилът за човешкото тяло.

Той може да се използва като хранителна добавка за активиране на много важни функции в организма и укрепване на имунната система. Структурата на това съединение е подобна на тази на хемоглобина. Различават се само по една молекула. Ако хлорофилът съдържа магнезий, тогава хемоглобинът съдържа желязо.

Полезни свойства на хлорофила

Хлорофилът стимулира производството на кръвен протеин и е от съществено значение за здравословния кръвен поток. Добавката е особено полезна за тези, които са анемични или наскоро са претърпели операция.
Притежава антиоксидантен ефект, осигурява надеждна защита на клетките от увреждане от свободните радикали и активира производството на ензими, които ускоряват процеса на регенерация на кожата. Елегантно предотвратява и стареенето.

Използва се за лечение на рак. Когато агентът се въведе в кръвта, той се натрупва в злокачествени тумори и поради влиянието на светлинния поток се задейства реакцията на разделителната способност на протеиновите клетки, докато хлорофилът защитава здравите клетки.
Насърчава елиминирането на токсините и тежките метали, прочиства стомашно-чревния тракт. Помага да се отървете от херпеса по-бързо и
елиминира болката от ревматоиден артрит.

Хлорофилът може да се приема като хранителна добавка с други витамини и минерали или повече храни, съдържащи това съединение, могат да бъдат включени в диетата. Средната доза на хлорофилни добавки е 100 до 300 милиграма (mg) на ден в три разделени дози.

Може да направите своя собствена течна добавка хлорофил, като използвате магданоз и вода.
Това е методът на готвача от Сидни Джъстин Норт.

Ще ви трябват 80 г листа от къдрав магданоз и 6 чаши вода.
Измийте и подсушете мерудията.
Поставете листата и водата в блендер и пасирайте за няколко минути, докато се образува ярко зелена течност. Прецедете през фино сито и изсипете в тенджера.
Бъркайте непрекъснато на слаб огън, докато видите зелените частици да се издигат на повърхността. Важно е да го правите бавно.
Изсипете това в контейнер заедно с шепа лед и поставете в хладилника да се охлади.
Хлорофилът трябва да се отдели от водата, много подобно на водораслите.
Когато сместа се охлади, изсипете я в сито с тензух, сгънат на няколко слоя. Не натискайте сместа, оставете гравитацията да си свърши работата. Изстържете колкото се може повече от зелената паста, която остава върху марлята. Това трябва да ви даде около 2 супени лъжици хлорофил. Съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилника до 1 седмица.

Храните, съдържащи хлорофил

- морски водорасли
- броколи
- листа от маруля
- спанак
- магданоз
- житни кълнове

Редовната консумация на тези продукти предотвратява развитието на много заболявания, включително рак. Ето защо за подобряване на здравето е наложително да ги включите в диетата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X