Напишете дума/думи за търсене

Убихинол - антиоксидантът, който подмладява

Убихинолът е намалена форма на витаминоподобното вещество коензим Q10. Съдържа се в клетъчните структури и играе важна роля в междуклетъчните процеси и реакции, участва в процеса на преобразуване на енергийната база и кислорода в енергия.

Убихинолът е един от малкото разтворими в мазнини антиоксиданти, които действат в мастната тъкан, като влияят на вредните за организма реактивни видове кислород. Следователно, те защитават клетъчните мембрани от оксидативно увреждане.

Прием на убихинол

Добавката с убихинол се препоръчва за хора, навършили четиридесет и повече години, тези, които се нуждаят от допълнителна клетъчна енергия, със слаб имунитет. Тя има подмладяващ, лечебен и тонизиращ ефект. Но преди консумация трябва да се консултирате с вашия лекар.

Тези, които приемат убихинол за първи път, не трябва да започват с високи дози, 100-200 mg на ден са достатъчни. При наличие на заболявания или активен начин на живот, който изисква допълнителни източници на енергия, дозата може да бъде увеличена до 300 mg на ден.

Тези пациенти, които приемат статинови лекарства за нормализиране на нивата на холестерола, трябва да ги комбинират със 100-200 mg убихинол на ден. Статините не само инхибират синтеза на холестерол, но и намаляват производството на CoQlO - оригиналния компонент, необходим за производството на убихинол.

Най-добре е предварително да се направи кръвен тест, за да се определят нивата на CoQlO или органична киселина. Лекарят ще избере индивидуална дозировка въз основа на резултатите от теста, състоянието на тялото, възрастта и други характеристики, наличието на хронични заболявания.

Противопоказания

Важно е да се знае, че убихинол и CoQlO са митохондриални антиоксиданти и следователно могат да блокират ефектите от химиотерапията. Повишената им активност води до ускоряване на производството на енергия не само в нормалните клетки, но и в раковите клетки.

Терапиите, успешно приложени върху неракови клетки, могат да бъдат напълно неефективни и дори опасни за пациентите с рак. Той може да засили митохондриите на раковите клетки, да увеличи тяхната преживяемост и да ги направи нечувствителни към противоракови лекарства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X