Напишете дума/думи за търсене

Необятните ползи за здравето от гинко билоба

Гинко Билоба е един от най-старите дървесни видове на Земята. Лечебните свойства на растението се дължат на факта, че листата му се отличават със значително съдържание на флавоноиди и терпеноиди. Тези активни съединения са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките на тялото от образуването на вредни свободни радикали, които причиняват появата на злокачествени новообразувания.

Екстрактът от гинко билоба има антиоксидантно действие, спомага за намаляване на възпалението и подобряване на кръвообращението. Всички тези свойства на растението имат положителен ефект върху функциите на много органи. В народната медицина гинко билоба е намерила приложение за нормализиране на функциите на пикочно-половата система, а именно за регулиране на уринарната инконтиненция през нощта, активиране на половата област и облекчаване на възпалението на пикочния мехур.

В древен Китай това дърво е култивирано за използване на листата му за храна и като лечебен компонент в медицината.

Екстрактът от гинко билоба елиминира възпалението в тъканите. Поради това се използва при лечение на артрит, онкология, сърдечни проблеми.

Растението насърчава циркулацията на азотен оксид, което води до подобрено хранене на сърдечния мускул и редица органи.

Хората, които използват гинко билоба, не реагират толкова емоционално на стреса.

Приемът на гинко билоба при пациенти с макулна дегенерация и глаукома подобрява зрителната острота.

Стресът е фактор за главоболие и мигрена, приемането на гинко ще помогне за премахване на съответните симптоми.

Гинко билоба дава възможност да се елиминират проявите на астма и хронична обструктивна белодробна болест. Това се дължи на намаляването на възпалението в дихателните пътища и свойствата на продукта да увеличава обема на белите дробове.

Противовъзпалителните способности на гинко позволяват да се намали интензивността на болката и психическия стрес по време на ПМС.

Подобрявайки кръвообращението, екстрактът от гинко билоба има положителен ефект върху половата функция.

Възрастните хора с деменция, на които им е предписан екстракт от това растение, показват ясна положителна динамика в някои здравни показатели, като мислене, памет и социални навици.

Екстрактът от гинко има способността да намалява тежестта на деменцията и като цяло има положителен ефект върху индивиди с болестта на Алцхаймер. Той има благоприятен ефект върху когнитивните функции и социалното поведение при пациенти с деменция.

Активните съединения могат да стимулират кръвообращението в мозъка, като по този начин нормализират когнитивната функция.

Експертите са установили намаляване на чувството на тревожност при хора, страдащи от генерализирани тревожни разстройства и използващи растителния екстракт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X