Напишете дума/думи за търсене

Нишестето - средство за чистене и болкоуспокоително

Нишестето е бял прах без вкус и мирис, направен от картофи, царевица, пшеница и ориз. Използва се предимно в кулинарията, но има доста ползи от него в домакинството.

1. Премахва петна

Добавете нишесте във вода, за да направите гъста смес, и я разтрийте върху петно от кръв или мастило. Оставете дрехите да изсъхнат и премахнете излишното нишесте. Ако е необходимо, повторете и изперете дрехите. Нишестето отлично премахва следи от мазнини или мръсотия. За да направите това, поръсете праха върху мръсните места, леко ги разтрийте с гъба и оставете настрана за 20-30 мин преди основното пране.

2. Полира мебели

Почистете добре мебелите и намажете нишестената паста върху мека, чиста кърпа. След това полирайте дървото, докато светне. Може също да полирате колата и сребърните прибори по същия метод.

3. Пречиства и абсорбира миризми

Поставете замърсените и лошо миришещи играчки с нишесте в една торба, завържете я плътно и я разклатете няколко пъти. Оставете торбата неотворена за един ден и след това отърсете добре нишестето от играчката.

4. Естествено средство против изпотяване

Ако се потите много и имате алергични реакции към индустриални дезодоранти, може да напудрите подмишниците и телесните си гънки с нишесте. Това ще предотврати изпотяване и мирис.

5. Помага при слънчево изгаряне и ухапвания от насекоми

Нанесете гъста паста от нишесте и вода върху засегнатия участък на кожата. След като изсъхне, изплакнете с течаща вода.

6. Чисти прозорци и огледала

Добавете нишесте и оцет към гореща вода. Напръскайте сместа върху стъклената повърхност и полирайте с мека кърпа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X