Напишете дума/думи за търсене

4-те грешки на добрите момчета

Защо „добрите момчета“ винаги се провалят?

В надпреварата за жени, пари и щастие те финишират последни.

Ако сте добро момче, но ви е втръснало от това ви амплоа и сте твърдо решили, че ще вземете това, което по право е ваше от живота, спрете да правите тези 4 грешки по отношение на други хора и най-важното по отношение на себе си.

Взаимни инвестиции

Вие сте единственият, който инвестира във взаимоотношения с останалите. Няма значение дали става въпрос за взаимодействие с жена, приятели или колеги от работата. Винаги се стремите да угаждате на всички, да избягвате конфликти и най-важното - забравяте за собствените си желания.
Проблемът е, че отношенията с хората са двупосочна улица. Докато „правите добро“, без да получавате нещо в замяна, нищо няма да се промени.

Синдромът на изтривалката
Често позволявате на околните да ви възприемат като изтривалка. Какво трябва да направите, за да ви накара да се ядосате най-после и да отвърнете на удара? Прошката, която давате на своите насилници, не е признак за вашата морална сила, а показател за емоционална незрялост. Няма да ви приемат сериозно, докато другите виждат, че сте готови да изтърпите всичко.
Ако някой е сгрешил спрямо вас, обидил ви е, унизил ви е, предал ви е, защо продължавате да общувате с него? Как насилникът ще разбере, че е сгрешил, ако не покажете, че сте били наранени?
Струва ви се, че ако простите и "влезете в положение" на обидилия ви, той ще ви обича и ще започне да ви уважава.
Помнете обаче, че никой няма да уважава човек, който не уважава себе си.

Наличност
Тичате при първото обаждане, винаги сте на една ръка разстояние, винаги готови да помогнете. Това е чудесно, но не се ли чувствате използвани? Границите са вашето лично време и личните ви планове, които винаги трябва да са на първо място. Вие не сте такси или линейка. Ако беше така, щеше да ви бъде платено за услугите, нали?

Как искате да имате личен живот, ако живеете този на другите?

Високи очаквания

Мислите ли, че животът е съревнование на добротата? Ако е така, тогава не се оплаквайте от съдбата и не се притеснявайте, когато отново бъдете предадени. Винаги е така със светците.

Проблемът е, че не преподавате нищо на никого. Желанието ви да бъдете добри не идва от вътрешното ви убеждение, че не може да постъпиш по друг начин, а от неспособността ви да бъдете зли и неудобни. Под измислената доброта криете страха си да останете сами и невъзможността да поставите лични граници.

Помислете за факта, че сте мъж, а това ви задължава понякога да показвате зъбите си. Докато не се научите как да правите това, всички ще ви бият и хапят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X