Напишете дума/думи за търсене

4 ползи за здравето от почистването на езика

Плаката на езика може да разкаже много за здравето на човека и състоянието на вътрешните му органи. Миенето на езика се оказва също толкова важно, колкото и миенето на зъбите.

Доказано е, че почистването на езика нормализира храносмилането и функцията на органите. Зъболекарите са убедени, че подобно почистване ще премахне отпадъците от устата по-добре от любимата ви четка за зъби.

Подобрява храносмилането

Процесът на смилане на храната започва с езика. Когато езикът е затлачен от плака, той няма да може да даде „команда“ за производството на ензими, необходими за храносмилането.

Чистенето на езика помага на вкусовите рецептори стават по-възприемчиви. Това означава, че получавате по-добър вкус на храната, което също работи в полза на храносмилането.

Свеж дъх

Неприятният аромат от устата не е добър за никого. Това важи не само за хигиената, но и за комуникацията с други хора. Лошият дъх често е признак на зъбни заболявания. Но по-често това е работещ резервоар с плака, натрупваща се в корена на езика.

Компетентните грижи за устната кухина осигуряват регулирането на микрофлората, а бактериите извършват своята дейност без здравословни усложнения. За да почистите езика, използвайте стъргало (не четка за зъби) и внимателно отстранете бактериите и остатъците от храна с него.

Нормализира вкусовата чувствителност

След почистване на езика се засилва възприемането на различни вкусове и с това започва храносмилането. Различните области на езика са свързани с червата, черния дроб и други важни органи. Плаката на езика показва наличието на токсични съединения и пречи на функционирането на храносмилателния тракт.

Общо здраве

Езикът отразява здравето на органите, отказите в системите или подобренията в тялото.
Почистването на езика ще даде отговор, ако токсините започнат да се натрупват в организма.

Токсичните вещества постъпват в тялото с храна, вода, замърсена атмосфера, в контакт с битови химикали. Ако токсините не бъдат елиминирани правилно от тялото, те започват да се натрупват. И това е изпълнено с появата и развитието на широк спектър от заболявания.

Признаци, показващи наличието на токсини в организма:

- лоша устна миризма
- слабост
- загуба на апетит
- систематичен запек
- образуване на газове
- диария

Изчистване на езика правилно

Препоръчително е да използвате скрепер ежедневно. Оптималното време на деня е след сутрешното ставане, преди миене на зъбите и със сигурност на гладно.

Изплезете се, поставете стъргало възможно най-близо до корена на езика. Издърпайте плавно скрепера към върха на езика,
изплакнете инструмента и повторете действието от 7 до 14 пъти.

При почистване на езика е възможно да получите позиви за повръщане, но с времето ще се научите да контролирате това чувство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X