Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които трябва да правим, за да избегнем развитието на карцином

Що се отнася до борбата с рака, всички знаем, че има толкова много неща, които може да бъдат направени като превенция срещу този бич. Промяна на начина на живот, здравословно храна, много, ама много положително мислене и прочие.

Разбира се, много ракови заболявания са силно свързани с генетиката, но изборът на начин на живот също допринася за развитието на тази болест.

Д-р Дуайът Маккий, специалист по вътрешни болести, онкология, хранене и холистична медицина, има какво да каже по конкретния въпрос. В книгата си „След грижата: задължителният наръчник за добро здраве на пациенти, излекувани от рак“ се съсредоточава върху предоставянето на инструменти, от които се нуждаят онкоболните, за да се радват на ремисии, но голяма част от неговите съвети са и за предотвратяване на рака.

Ето 5 от най-ефективните и най-лесни за употреба инструкции:

1. Разменете стреса си за дейност, която обогатява душата ви

Често ли се оказвате затънали в стрес и напрежение? Денят ви минава ли леко или имате чувството, че всеки момент ще гръмнете? Ако сте абонирани за прекалено количество нерви, кажете едно гигантско „не“ на това, което работите, защото то може да те накара да се разболееш. Туширайте стреса с йога или планински туризъм, но ключът е действително се наслаждавате на това.

2. Пръскайте редовно за мухъл у дома

Според д-р МакКей плесените съдържат миотоксини и афлатоксини, които са сред най-известните канцерогенни вещества. Ако постоянно дишате тези смъртоносни спори, може да намалите продължителността на живота си. Поемете отговорност за дома си и предприемете необходимите стъпки, за да сте сигурни, че въздухът, който влиза в белите ви дробове, е безопасен и чист.

3. Спортувайте активно

В проучване на Harvard Health изследователите споделят, че при хората с най-високи нива на физическа активност се наблюдават и най-рядко случаи на единадесетте най-често срещани видове рак. Единственото предупреждение тук е, че активните хора са склонни да развиват меланоми по-често от своите останалите - затова използвайте слънцезащитните продукти, когато бягате навън.

4. Пръскайте любов

Д-р МакКей предлага да отделите много време, за да помагате на околните, независимо дали става дума за учебно менторство, доброволческа дейност или дори за работа, която ви кара да се чувствате, че допринасяте за добруването на света. "За доброто здраве е необходимо да се занимавате редовно с нещо, което да е възнаграждаващо. Една от най-удовлетворителните дейности е да помагаме на хората", категоричен е специалистът.

5. Заредете се с витамин D

Независимо дали е от слънцето или под формата на хапче, витамин D е едно от хранителните вещества, от което невинаги получаваме достатъчно, а добрите му стойности в организма възпрепятства развитието на карцином.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X