Напишете дума/думи за търсене

7 вида хора, от които да стоите далеч

Всеки, поне веднъж в живота си, се е срещал с хора, с които е невъзможно да се изгради не само приятелски, но и конструктивен диалог. Всякакви опити за общуване с тях ви причиняват негативни емоции.

Единственото нещо, което токсичните хора правят, е да разпространяват негативизъм, ненужни проблеми, раздори и напрежение. С течение на времето те се превръщат в източник на стрес. Понякога е трудно да се дистанцирате от индивиди, които не са подходящи за вас, а понякога е още по-трудно да ги забележите в живота си.
От кого трябва да стоите далеч?

1. Тези, които не се интересуват от живота ви - безкрайни монолози за тяхното благополучие, но не и за това, което се случва и на вас. Приятелството е равен обмен на енергия, а не използване на някого като кошче за душевни отпадъци.

2. Пречещите ви да изпълните възложените задачи - това са тези, които не харесват вашата отдаденост. Да речем, че искате да отслабнете, а приятел, който знае за тези ви намерения, продължава да носи торти и се обижда, ако му откажете. Или ако решите сериозно да започнете обучение или работа по даден проект, осмива опитите ви и казва, че нищо няма да се получи. Приятелите винаги ще уважават вашите решения.

3. Драматични личности - животът им наподобява телевизионен сериал, винаги трябва да спасявате, да помагате и да се справяте с последствията. Истинският приятел няма да ви използва постоянно за решаване на своите проблеми.

4. Песимистичен поглед към света - първият им и последен комплимент ще бъде отрицателна оценка. Те не само живеят с чувството, че всичко е лошо, но и убиват цялата радост от живота във вас. Срещнали сте нов любовен интерес. Приятелят ви вместо да се зарадва, ще каже: „Е, може би поне този няма да те остави!" Отивате на морска почивка, вместо да ви изпрати по живо, по здраво с усмивка, ще чуете: „Приятна почивка, въпреки че чух, че това място е ужасна дупка.“

5. Постоянно критикуващи - ако във вашата среда откриете човек, който постоянно коментира външния ви вид, вкусовете, целите, теглото, навиците и предпочитанията по начин, който ви притеснява, то това не означава, че той иска да ви помогне. Такива хора просто се утвърждават за ваша сметка. Бъдете ясни за границите и ако това не помогне, по-добре е да спрете да общувате с тях.

6. Използват вашите ресурси - никога не връща дългове, постоянно иска нещо, без да връща. Не става въпрос за сумата, а за проявеното неуважение. Не бъдете ходеща касичка.

7. Тези, които знаят най-добре какъв трябва да бъдете - те непрекъснато се опитват да ви променят. Едва ли ще бъдете добри с някого, когото не харесвате сами, със собствените си достойнства и недостатъци. Известно време може да играете ролята, за да угаждате, но тогава природата ще победи и това няма да донесе щастие нито на вас, нито на него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X