Напишете дума/думи за търсене

Често ли се събуждате между 3 и 5 сутринта? Ето какво означава

Тялото ни е пълно с канали, по които енергията се насочва към цялата му площ. Тези канали се наричат меридиани. Някои от тях са много по-важни, тъй като носят по-голямата част от тази енергия, наречена Чи в традиционната китайска медицина.

Според нея всеки меридиан се активира на всеки няколко часа. Това се прави, за да постигнем баланс в нашата енергийна матрица и да поддържаме правилно здраве и издръжливост.
Въпреки това, ако меридианът е смутен, тогава Чи не може да тече през него. Следователно симптомите могат да се проявят, когато каналът е активиран.

Един от проблемите, обикновено свързани с проблемите на меридианите, е проблемният сън или многократното събуждане през онези определени часове, когато свързаните меридиани се активират.

21:00 – 23:00: „Кисел” режим – включен
В повечето случаи това е времето, в което си лягаме. Повечето от нас имат много строг дневен график, пълен с напрежение и огромен списък със задачи. Естествено, когато си лягаме, носим някои от тези тревожни мисли.
Меридианът, който е свързан с това време, се нарича „Тройната горелка“ - управлява повечето от нашите естествени функции. Той съответства на хипоталамуса и ендокринната система.

Това е Ян – активната енергия. Когато имате проблеми със съня по това време, тревожността ви е доста силна. Елементът, който е свързан, е Огънят.
Задайте си въпроса: Липсва ли ви удоволствие в живота си?
Антидот: Направете балансираща техника на дишане Хата Йога,
която ще ви помогне да успокоите Чи. Медитирайте. Намерете повече качествено време за себе си.

23:00 – 01:00 ч.: Режим на гняв – включен
През това време повечето от нас вече спят и сънуват, оставяйки дребнавостта на материалния свят зад себе си.
Има обаче някои от нас, на които им е изключително трудно да спят през това време или многократно се събуждат, което ги кара да губят съня си.

Меридианът, който се активира през тези няколко часа, е този на жлъчния мехур. Той е свързан с мигрена и постоянно главоболие.
Освен това съответства на Елемента на дървото (китайска система от елементи). Когато се събудите между 23:00-01:00 часа сутринта, може да се наложи да пуснете гнева.

Задайте си въпроса: Защо сте толкова яростни?
Антидот: Трябва да пуснете миналото и да се помирите с него. Приемете решенията си, защото сте ги взели с настоящата си мъдрост. Къпете се преди лягане.

01:00 – 03:00 ч.: Режим на омраза – включен
Ако често се будите през това време, проблем, свързан с омразата, може да ви преследва.
И най-често омразата към себе си е това, което го причинява.
Меридианът, който е свързан с това време, е чернодробният. Страдате ли от проблеми, свързани с черния дроб, стомаха, сексуални проблеми или артрит?

Този меридиан комуникира с Дървото, така че всичко за омразата и гнева е свързано с него.

Задайте си въпроса: Защо не може да си простите?
Антидот: Лечебната медитация е това, от което се нуждаете. Поставете любов и мир в сърцето си.

03:00 – 05:00 ч.: Полетен режим – включен
През това време тялото ви изпитва най-ниска температура и всичко трябва да почива в дълбок сън.
На първо място трябва да напомним, че през 03:00 – 04:00 часа сутринта се случват най-мистериозни явления. Ето защо се нарича „Часът на вещиците“. Може да усетите мистериозни енергии около себе си или да преживеете „Пробуждането“.

През това време се активира меридианът на белите дробове, който се счита за ”най-магическия, свързан с чувството за свобода. Нещо препречва ли ви пътя? Искате ли да се освободите? Тревожността се появява. Какво причинява това безпокойство?

Задайте си въпроса: Защо сте нащрек? От какво се страхувате?
Антидот: Правилното заземяване може да ви помогне, тъй като укрепва вашата защитна система. Освен това може да призовете благословиите на Архангел Михаил.

05:00 – 07:00 AM : Объркан режим – включен
През това време много от нас се събуждат и се подготвят за чисто нов ден, пълен с възможности и приключения.
Някои от нас обаче планират събуждането си няколко часа по-късно. Ако сте от тях и постоянно се събуждате през това време, тогава нещо може да не е наред с меридиана на дебелото черво. Имате ли запек, хемороиди или алергии?
Освен това този меридиан е свързан с елемента на метала. Той е отговорен за „детоксикационната” система на нашето тяло. Какво трябва да пуснем? какво ни притеснява? Защо нашият меридиан толкова интензивно се опитва да изхвърли негатива?

Задайте си въпроса: Какво ви трови? Кое чувство/или човек е толкова токсично, че ви държи в капан?
Антидот: Ароматът на мента и чаят от тази билка може да са отговорът, тъй като ви помагат да премахнете емоционалните и психически паразити.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X