Напишете дума/думи за търсене

Как да спрем да се обиждаме: златни съвети

В днешно време е прието бързо да се обиждаме на всичко и всички. В същото време негодуванието може да породи много различни проблеми, както за тези, които изпитват недоволство, така и за околните.

Това е негативно чувство и е защитна реакция на агресивност или несправедливост.
Как да спрем да се обиждаме често и лесно?

1. Починете си малко - най-често обидените са тези, които преживяват тежки времена. Чувството за умора води до негодувание. Дайте си възможност да си починете напълно, да възстановите комфорта в живота си и тогава външните стимули ще ви притесняват много по-рядко.

2. Повишете собственото си самочувствие - колкото по-ниско е то, толкова по-лесно е да ви извадят от равновесие. В този случай може дори да се обидите от непознат.

3. Научете се да прощавате – Опишете чувствата си, това ще ви помогне да простите на хората, които са ви наранили.

4. Признайте правото на другите на собствено мнение - приемете, че всеки има право на собствено мнение и то може да не съвпада с вашето. Конфликтът за нещо такова е просто глупав.

5. Обсъдете проблемите - не крийте мислите си от другите. Ако нещо ви обърква, тогава открито обсъдете тази ситуация. Може би обидните думи са прозвучали случайно или отсрещният е вложил съвсем друго значение в тях.

6. Погледнете на конфликтната ситуация от позицията на бъдещето - представете си, че са изминали няколко години, и помислете дали това ще ви притеснява толкова, колкото сега. Най-вероятно ще разберете, че просто не си струва да се притеснявате и да губите енергия за обида. Това ще помогне не само да спестите време, но и запазите връзки с любими хора.

7. Какви изводи ще ви помогнат да се направи неприятна ситуация - погледнете всеки конфликт отвън. Може би трябва да преразгледате начините, по които общувате с хората, за да оформите компетентно личните граници. Опитайте се да насочите енергията си не към негодувание, а към конструктивни решения, тогава няма да се налага да се ядосвате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X