Напишете дума/думи за търсене

Упражнения засилват вътрешните ни сили

Никой няма да оспори, че тази година е трудна, напрегната и объркана за всеки от нас. Какво следва оттук нататък, никой не може да каже, само може да се надяваме нещата да се спокойни и да има повече здраве за всички. Така или иначе подобни трудни моменти и предизвикателства има в живота на всеки човек. И само тези, които култивират стабилна вътрешна сила, са в състояние да издържат на всяка буря.

Може да настроите вътрешната си сила с няколко ключови упражнения, точно както бихте направили с тялото си. Ето ги:

1. Знайте кой сте

Несигурността е убиец на вътрешна сила. Вашата личност е в основата на властта ви да се справяте. Опознайте се добре. Припомнете си всички свои постижения – и най-малките дори. Например преодоляването на някаква обида или пък това, че умеете да прощавате лесно. Работете върху това да се чувствате комфортно в собствената си кожа. Колкото по-доволни сте от себе си, толкова по-малко външният свят може да причини вреда на психиката ви.

2. Прекарвайте време в мълчание

Светът е шумно място. Шумовете и всички истерични потоци от информация създават нервна среда, в която мозъкът няма почивка. Отделете един ден в месеца, за да се изключите напълно от всичко. Това означава обаче без имейл, без социални мрежи, без музика, телевизия или хора. Страхотен момент да се свържете с природата и просто да седнете насаме с мислите си. Единственият начин да успокоите вътрешния си хаос.

3. Задайте рутина

Всеки грам загубена енергия източва вътрешната ви сила. Защо нещата се правят неефективно и излишно? Контролирайте това, което можете да контролирате, за да можете да съсредоточите усилията и мозъка си върху нещата, които не можете да контролирате. Вземете тетрадка. Разделете ежедневните си задачи на рутинни и такива, за които трябва да помислите. След това създайте рутина за повтарящите се задачи. Ще бъдете приятно изненадани колко по-спокойно ще ви бъде, когато подредите нещата така.

4. Създайте правилния кръг от хора около себе си

Общуването с неподходящи хора може да изчерпи енергията ви. Тяхната вътрешна слабост може да не е видна, но тя смуче от силите ви. Изградете своя кръг от приятели така, че да сте обградени от силни и енергични личности. 

5. Имайте контрол върху тялото си

Трудно е да се чувстваш силен отвътре, ако не си здрав и в добра форма. Полагайте усилия - хранете се добре, спортувайте и се обличайте по начин, който ви кара да се чувствате добре със себе си. Бъдете проактивни към здравето си и тялото ви ще ви помогне да намерите щастие за душата си. Имайте за цел да се чувствате добре, когато се погледнете в огледалото и ще започвате всеки ден с мощна енергия и заряд.

6. Направете дома си уютен и хармоничен

Когато не се чувствате добре у дома, спите лошо и започвате всеки следващ ден без енергия. Подредете къщата си. Направете промени, ако имате желание. Дори да е нещо дребно, важното е да ви носи радост. Ако връзката ви не върви, поправете я или я прекратете. Ако децата са извън контрол, работете с професионалисти. Уверете се, че живеете в дом, който ви кара да се чувствате щастливи и горди. Домът ви трябва да бъде безопасно убежище, за да бъде спокойно в душата ви.

7. Свържете се с източника на вашата енергия

Независимо от вашата религия, може да придобиете вътрешна сила, като се свържете с вашия духовен източник. Чрез молитва, медитация или просто дълбока мисъл може да се съсредоточите във Вселената и да разберете ролята си в нещо по-голямо и стойностно от видимото. Свържете сърцевината си със света около вас и постепенно ще успеете да усилите значително вътрешната си сила.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X