Напишете дума/думи за търсене

Как да се освободим от хора, които ни източват

През целия си живот на човек му се налага да общува с голям брой хора, но малко от тях могат наистина да се сближат.

Какво да направим, ако човеците, с които постоянно комуникираме, не са правилни за нас? Как да се отървем от тези, които не ни харесват, и как да общуваме само с тези, които са наистина важни?

За нормална се счита само тази комуникация, която напълно отговаря на двамата участници в нея. Това е взаимен обмен на енергии, по време на който настъпва взаимно обогатяване. Ако по време на общуването някой остане недоволен, чувства, че просто е бил използван за целите на отсрещния, то той трупа само негативи.

Резултатът от пълноценната комуникация може да бъде интересни мисли, заряд от положителна енергия, мотивация, добро настроение и благополучие.

Ако продължите да общувате не със „своя“ човек, тогава няма достатъчно време и енергия за съмишленици, които са някъде около вас, но твърде вероятно е вие да не ги забелязвате. Когато връзката не ви устройва, трябва да приключите комуникацията, да затворите тази врата, за да дадете възможност на други хора да влязат в живота ви.

Ако човек е токсичен, кара ви да се чувствате нещастни и празни, внася негативизъм в ежедневието ви, тогава просто трябва да спрете да го виждате. Ако не може да поднесете разговора внимателно, тогава единствената възможност е да изразите лице в лице всичко, което мислите за него.

Това важи особено за минали връзки. Трябва напълно да спрете всички контакти с ненужни хора: не се обаждайте, не пишете, не ходете на онези места, където има шанс за среща с тях, и разбира се, не инициирайте комуникацията сами.

Направете оценка на социалния си кръг

Запишете на хартия тези, с които постоянно си взаимодействате, по един или друг начин, постоянно или периодично. Прочетете целия списък и спомнете как се чувствате след разговор с всеки от изброените. Разделете списъка на хора със знаци плюс и минус, в зависимост от емоциите, които ви носят.

С + графата връзката трябва да бъде продължена, развита и укрепена, а с тези, които са в „минуса“, е по-добре да се сбогувате или да намалите комуникацията, ако например са роднини.
Възможно е оставащите в списъка да са много малко или дори никой да не остане, но постепенно към вас ще бъдат привлечени хора, комуникацията с които ще ви донесе само радост.

5 начина да оцелееш в свят, пълен с идиоти

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X