Напишете дума/думи за търсене

Невероятно ефикасни начини, с които спасяваме брака си само за 2 минути

Ожени се за човека, когото обичаш, и тази любов ще продължи през целия ти живот. Това звучи много по-лесно, отколкото е всъщност, защото да останеш влюбен, има свои собствени предизвикателства.

Хайди Поелман – автор на книгата „Проектът за двеминутния брак: прости тайни за влюбеност”, гуру за връзки и майка на четири деца, има няколко чудесни предложения за това как да укрепите връзката си, така че да може да продължи дълго.

Книгата се основава на теорията за побутване, която казва, че ако направите малки корекции по правилния начин, те могат да доведат до големи резултати.

1. Имайте положителен поглед към определени действия

С течение на годините двойките са склонни да забравят причините, поради които са се избрали взаимно, и да започнат да се фокусират върху нещата, които ги дразнят.

Изследванията показват, че колкото по-дълго сте женени, толкова по-вероятно е да давате по-скоро негативни, отколкото положителни причини за ежедневните действия и това може да има сериозни последици. Колкото по-положителни са обясненията за поведението на съпруга, толкова по-вероятно е двойката да остане заедно.

Вместо да мислите, че съпругът ви оставя мръсни чинии в мивката, защото е мързелив, помислете, че се старае да напредне в службата и затова няма време да ги измие, преди да замине за работа. Полагайте съзнателни усилия да търсите положителното - колкото и малко да е - във всекидневните действия.

2. Целуването не е просто забавление - важно е

Всяка пета семейна двойка остава без целувки в продължение на седмица, обикновено защото участниците в нея са твърде заети с битовизми. Опитайте се да целувате партньора си веднъж на ден в продължение на поне седмица. Целувайте го с дълбока, интимна целувка, а не само по бузката.

Изследователите от Държавния университет в Аризона установили, че двойките, на които е било дадено указание да се целуват по този начин, съобщават за по-малко стрес и повече удовлетвореност от връзката, както и за намаляване на нивата на лошия холестерол.

3. Празнувайте победите, независимо колко малки са
Изследователи от UCLA и Университета в Рочестър изучават четири различни начина, по които съпрузите обикновено реагират на добри новини: открито и развълнувано, подкрепящо и тихо, без отговор и активно обезсърчаващо.

Хората с обезсърчаващи или неотзивчиви половинки съобщават за по-малко щастие в брака, както и тези с тихо подкрепящи партньори.

Следващият път, когато има добри новини, отпразнувайте ги правилно с празнична вечеря или изразявайки колко страхотни са любимите ви и техните постижения.

4. Изразявайте благодарност

Всички искаме да получим признание за нашите усилия и всички искаме да бъдем похвалени. Изразяване на благодарност и възхищение и признаване на това, което вашата половинка прави, показва, че не я приемате за даденост.

5. Бъдете развълнувани, когато се съберете отново

Когато сте били разделени от половинката си, бъдете развълнувани, когато се видите отново. Ако партньорите изглеждат истински щастливи да се виждат, това помага да се затвърди връзката между тях.

6. Използвайте „ние“

Описването на брака ви като екип, а не като двама отделни индивида, създава единен фронт и е чудесен психологически трик, който да ви събере.

7. Правете малки неща

Хората казват, че малките неща причиняват разпадането на брака, но и малките неща поддържат брака заедно. Правете малки неща, които не отнемат време и много усилия, но все пак покажете на половинката си, че мислите за нея и че искате тя да бъде щастлива.

8. Покажете на другия, че е приоритет

Присъствайте и слушайте, когато половинката ви говори и не занимавайте със странични задачи.
Не е трудно да покажете на другарчето си, че ви е грижа и че връзката ви е важна за вас.


Трите фази на безсексуалната връзка

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X