Напишете дума/думи за търсене

Искате да промените някой друг? Направете това

Животът на човека се състои от верига от взаимоотношения, които му се случват с други хора, околната среда и самия него. Те отразяват отношението, което човек изпитва към себе си и до голяма степен зависят от това как родителите му са се отнасяли към него в детството. Това, което привлича човек в живота си, е неговото огледало - отражение на собствените му качества и убеждения.

С две думи, крадецът е убеден, че всички крадат, пияницата вижда само онези, които пият около него. Хората се фокусират само върху онези личности, които имат същите качества и слабости, присъщи на тях самите. Помислете за човек от обкръжението ви, който ви дразни най-много. Опишете всички негови негативни аспекти, които не харесвате и които бихте искали да промените. Ако сте напълно честни със себе си, определено ще ги намерите и в себе си. Помислете, готови ли сте да се разделите с тях? Веднага щом започнете да се карате с хората като вас, те ще напуснат живота ви сами. Това включва „трудния партньор“, с когото живеете, неприятните служители, токсичната обстановка.
Единственият начин да промените друг човек е да промените първо себе си.

Ако се дразните от навиците на детето си, тогава признайте, че то ги е придобило от вас. Спрете да му „пилите“, започнете да работите върху себе си и вие ще забележите как хлапето също се отървава от ненужните качества.

Любов към себе си

Всичко за човека започва от него самия, от любовта и уважението към собствената му личност. Любовта е енергия и индивид, изпълнен с любов към себе си (не с егоизъм, това е съвсем различно), излъчва тази енергия и околните моментално я усещат. Колкото по-силна е любовта и самоуважението, толкова по-искрено ще ви обичат и другите.

Разпознайте себе си като ярък и силен човек, достоен за добро отношение. Не се фокусирайте върху това, което не искате, а се фокусирайте върху вашите желания и цели. Декларирайте се в настоящето, направете положителни утвърждения, като „Чувствам своята решителност и сила“ или „Аз съм ярка личност“. Тренирайте ума си да обича и приема себе си и ще постигнете целта си. Сега погледнете списъка с всички качества, които не харесвате у вас, отидете до огледалото и ги трансформирайте в положителни, които изричате на висок глас.


Откажете се от позицията си на жертва, за да живеете по-добре

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X