Напишете дума/думи за търсене

Така се насърчава мъжът да проявява повече нежност

Би било грешка да смятаме, че и мъжете, и жените проявяват нежни чувства по един и същи начин. Жените понякога очакват привързаност от партньора си под формата, в която самите те я дават. Но момчетата са различни. Те са свикнали да показват чувствата си по техен си тертип.

Ако говорим за разпределението на половите функции, тогава нежността се проявява в създаването на благоприятен психологически климат в къщата, спокойна и уютна атмосфера.
Когато мъжът се прибере у дома, съпругата му с обич и нежност му помогне да свали бремето от проблеми и да го остави пред вратата.

Нежността на мъжа се основава на неговата сила и самодостатъчност. Той е закрилник, той се грижи семейството му да не страда от липсата на нищо. Това е един вид проява на нежност и топлина.

Жената изразява любов чрез думи и докосване, показвайки привързаност към съпруга си. Мъжът не е склонен към словесно изразяване на чувства, но винаги е готов да даде рамо, за да защити любимата си.

За мъжа ключовата проява на любов не са думите, а делата. И мярката за неговата нежност не е милион нежни слова, а това, което той прави за вашето благополучие. А мъжът черпи силите си именно от връзката си с любимото момиче.

Понякога господата искат да демонстрират нежното си отношение към половинките си, но не знаят как да го направят. Той се страхува да унищожи образа си на мачо с любовни признания, тъй като изразяването на романтичните му усещания той смята за проява на слабост. Как да научим мъжа да показва нежност?

Аргументирайте вашите искания

Съпругът трябва да разбере, че имате нужда от нежност от негова страна. Уведомете го, че неговата подкрепа ви дава увереност, мир и радост.

Наблегнете на ползите за здравето от допира

Психологическото състояние на всеки човек се стабилизира, когато има необходимата „порция“ телесен контакт (ярък пример са прегръдките).

Изкажете вашите желания

Ако искате той да ви хване за ръката или да ви прегърне – просто го кажете. Нежността при мъжете е умение, което често трябва да се развива. И не всеки мъж усеща интуитивно това, от което се нуждаете.

Не пестете похвали

Ако вашият партньор по някакъв начин е показал нежни чувства или е извършил романтичен акт, не забравяйте да оцените тази стъпка. Насърчавайте го и го хвалете. В крайна сметка, мъжете са по-деликатни и уязвими, отколкото понякога се стремят да изглеждат.

Покажете пример за привързано отношение

Показвайки към мъжа си нежност, вие по този начин давате пример за привързано отношение, подтиквайки го да реагира. Съгласете се, че е трудно да се въздържите да не реагирате приятно, ако сте нежно целунати, погалени по главата или внимателно завити с одеяло.
Давайте нежност, не я пестете.
В замяна ще получите сто пъти повече от нея.


Внимание: чупливи мъже! Целувай ги нежно!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X