Напишете дума/думи за търсене

Тези зимни плодове изграждат силен имунитет

Не може да се отрече, че едно от най-големите ни предизвикателства тази година беше изграждането на имунитет. От бразилски орех до сокове и зелен чай, какво ли не включихме в диетата си, само за да се предпазим от инфекциите. Сега, с внезапната смяна на сезона, ние отново трябва да помислим за здравата си имунна система. За щастие сезонът е свързан с куп вкусни и здравословни плодове, които може да направят диетата ви изключително полезна. Може да ги хапвате сурови, да ги пиете в смутита и т.н.

1. Круши

Този превъзходен плод е полезен за всички възрасти. Крушите са известни със своите противовъзпалителни свойства и антиоксиданти като витамин Е и С. Благодарение на високото съдържание на пектин в крушите, те помагат за извеждането от организма на вредните вещества, като по този начин пречистват бъбреците и черния дроб. Тези плодове са богати и на мед – минералът, който улеснява приема на други микроелементи като желязо и усвояването им от организма.

2. Портокали

Мощен източник както на витамин С, така и на калций, цитрусовите плодове като портокалите може да предпазят от сезонни инфекции и да управляват симптомите на много хронични заболявания. Ако обичате фрешове, започнете ги още днес.

3. Ябълки

Една ябълка на ден е много добра идея и държи доктора далеч от нас. Ябълките укрепват имунната система чрез намаляване на възпаленията в тялото ви. Богати на пектинови фибри, витамин С и К, ябълките се считат за превъзходни за изграждането на силен имунитет от много диетолози.

4. Помело

Помелото е страхотен източник на витамин С, който е помощник на имунната ни система. В този сочен плод има и много калий, който пък регулира баланса на течности в тялото, както и кръвното налягане.

5. Нар

Рубинено червен и сладък, нарът ни дава защита срещу свободните радикали. Нещо повече, той разрежда кръвта ни, което е полезно за сърцето, добрата ни форма и кожата ни.

6. Сливи

Сливата е безценен източник на антиоксиданти за борба с болестите и се изучава включително заради способностите й да се бори с рака.

Сироп от черен бъз засилва имунитета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X