Напишете дума/думи за търсене

Подсъзнанието знае бъдещето ни

Когато сме сами, съзнанието ни се забавя и ако имаме способността да творим, тогава се отваря достъп до подсъзнанието. В такива моменти човек придобива нови идеи, нова визия за света. Някои хора изпитват дори религиозни откровения. Всичко зависи от личността, от готовността на човека да приеме нова информация.

Вътрешната самота е необходима, за да създадем свой собствен свят. Постоянната комуникация с хората налага определен режим на енергиен обмен, започваме да зависим вътрешно от заобикалящата ни среда.
Нашето минало и бъдеще са скрити в слоевете на съзнанието, които не са свързани с тялото.

Защо е полезно да имаме страст или хоби? Не всеки може да работи, давайки енергия много повече, отколкото получава. И същността на развитието е да се намали зависимостта от околната среда. Ето защо всяко хоби е полезно, тъй като при него „работата” е само за удоволствие. Възвръщаемостта на енергията не е ограничена от нищо друго освен от вътрешното щастие.

Хобито е вид жертва и помага за пречистването на душата. Това е полезно за нашето психично здраве. Когато сме сами, тогава може да изберем режим на освобождаване на творческата енергия и да постигнем онези цели, които са непостижими при нормални условия.

Човекът е социално същество. Реч, комуникация, взаимопомощ - без това съзнанието не би могло да се развие. Но това, което наричаме съзнание, е само малка част, прикрепена към тялото. Останалите слоеве на съзнанието, които съществуват много по-дълго от тялото, обикновено се наричат подсъзнание.

Преди се смяташе, че то крие тъмното минало на човека и неговите животински инстинкти. Оказа се обаче, че подсъзнанието знае бъдещето. Оказа се, че моменти на висши чувства и прозрения идват и от подсъзнанието. След това се появи и терминът „свръхсъзнание“. Всъщност подсъзнанието е едновременно и двете.

Всичко зависи от личността на човека, от неговата готовност да приеме нова информация. Това идва като болка, разрушение, промяна. Следователно земен, алчен, агресивен човек не може да приеме мащабна информация, идваща от подсъзнанието.

Мистичният опит е недостъпен за него, той разчита изцяло на логиката на обикновеното съзнание. Алчен и агресивен човек винаги гравитира към материализма.

Тези 3 неща подсказват дали познаваме някого от минал живот

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X