Напишете дума/думи за търсене

Ангелското число 3 - значение и символика в нумерологията, астрологията и картите Таро

Ако виждате числото 3 навсякъде или в поредица от числа, например 333, може би се чудите какво означава.

3 е ангелско число, което предполага, че силите са на ваша страна. Числата позволяват на ангелите да общуват като наш пазител, за да ни предоставят насоки и насърчение по време, когато ние сме в застой.
Когато се молите, вашите ангели пазители ви изпращат съобщения и могат да помогнат само ако ги помолите да се намесят във вашия живот. По този начин тези ангелски числа са знак, че божествените сили работят в живота ни, като ни изпращат важна информация чрез числа.
Когато получите ангелско число, вие се свързвате с вашата Източна енергия и може да накарате вашите желания да се проявят. Числата работят със собствени честоти на вибрации, за които се смята, че ангелите използват, за да комуникират с нас.

Какво значение има това число?
Виждането на 3 означава, че вашите ангели пазители са винаги там, за да ви помогнат, когато имате нужда, но е време да направите нещо и вие, за да се сбъднат целите и мечтите ви. Те винаги са чували вашите похвали, желания и молитви и са били до вас, така че сега трябва да имате смелостта да поемете повече отговорност.
Например, спомняте ли си последния път, когато сте преживявали наистина тежко време и сте мислили, че няма отговори или решения на проблема ви? Тогава изведнъж от нищото се е появило нещо, което ви е помогнало да се усмихнете?

Това е актът на вашите ангели пазители и създаването на нещо от нищото е функция на числото 3.

Числото 3 и Библията
Числото 3 има вибрационна честота на себеизразяване и творчество. Като ангелско число то съвсем естествено се свързва с теми, открити в Библията.
Има много библейски препратки към числото 3 и то се споменава 287 пъти в Книгата на книгите.
В творението 3 е числото, свързано с божествеността и завършеността.
В християнството на първия ден Бог е създал Вселената, а на 7 ден след завършването си е починал. 3 е средата на седмицата, свързваща творението на човека с числото 3.

Съществува значителна духовна и творческа енергия, свързана с числото 3. Всъщност първият път, когато това число се споменава, се отнася до Светата Троица (Отец, Син, Свети Дух).
Също така е свързано с пълнота и цялост на нечие същество.

В Евангелието на Еклисиаст 4:12 стих от Писанието гласи в брак „не може да се скъса трижилна връв“, за да се опише възможно най-силната връзка между съпруг и съпруга и съвместното им съединение с Бог.
Йона беше в корема на кита 3 дни. Исус беше погребан и възкресен на третия ден. Сатана изкушава Исус 3 пъти, преди да го остави в пустинята. Адам имаше трима синове - Каин, Авел и Сет.

Числото 3 е от значение и в Библията по отношение на Авраам, Исаак и Яков. Те са известни като патриарси на народа на Израел и са важни в три области: юдаизъм, християнство и ислям.

Петър се отрече от Исус три пъти, преди Христос да бъде разпнат. Говорейки за разпятието, общо трима души са умрели с Исус в деня на неговата кончина – Божия син и по един човек от всяка страна от него. Трима ученици също били с Христос в Гетсиманската градина.

Жизнен път номер 3
Хората, които имат Жизнен път 3 в нумерологично четене, носят голям творчески потенциал, но се борят с фокуса. Тъй като им липсва дисциплина, им е трудно да завършат творческите си проекти. Те също могат да се борят с наивност и егоизъм.

Но 3 също се свързва с оптимизъм и изобилие от енергия. Хората с Жизнен път 3 обичат да рисуват, пишат, пеят или танцуват и трябва да останат активни с енергията си, за да не се настани депресията.
Този жизнен път се нарича „Комуникаторът“ поради тяхната оживена личност и социален живот. Известните представители на тази пътека на живота са Джон Траволта, Шаная Туейн и Барбара Уолтърс. Тези хора са силно креативни, доста от тях работят в областта на комуникацията и журналистиката.

Тези хора понякога са депресирани, но това не е често поради техния оптимизъм.

Числото 3 в астрологията
В допълнение към нумерологията, числото 3 присъства силно в астрологията.
Числото 3 е третият от зодиакалните знаци Близнаци и неговият планетарен владетел Меркурий, който е третата лична планета в зодиака. Меркурий и Близнаци са свързани с третия дом на астрологията, който включва творчество.

Юпитер се свързва и с числото 3. Юпитер е планетата на амбицията, изобилието, мъдростта и знанието. Тази планета управлява Стрелец, най-щастливият знак в астрологията.
Числото 3 носи оптимистични възгледи, игриви емоции и дарява с магнетичност личността, когато се появи във вашата натална карта .


Числото 3 в картите Таро
Картата на императрицата е третата карта на големите аркани в Таро, управлява се от Риби и Нептун и се свързва с интуитивната енергия. Тази главна карта се отнася до изобилие, божествена женска енергия, креативност и доброжелателност.

С номер 3 се свързва и картата Таро з смъртта, която е тринадесета в Голямата аркана. Смъртта се появява, когато предстоят големи промени в живота, водещи до трансформация. Това означава отпускане, съпротива срещу промяната, ново начало и страх.
В Малката Аркана, съставена от четири костюма - жезли, чаши, мечове, Пентакли - числото 3 съществува във всеки от тях.

Трите пръчки означават спокойствие и позитивност в пътуването, което скоро ще предприемете, и ви насърчава да бъдете отворени за нови възможности.

Трите купи представляват приятелство, креативност, тържество и добро качество на живот.

Трите меча имат леко негативно значение, когато са изтеглени в изправено положение, означавайки края на романтичната връзка или освобождаването от токсичност.

Тримата от Пентакли се свързват с постигането на величие чрез създаване с другите, тъй като и двамата са опитни в своя занаят.

11:11, или какво означават ангелските числа и как ни ръководят - първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X