Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем напуканите пети само за 3 дни

Напуканите пети и мазоли са истински проблем, който може да бъде решен у дома, без да се прибягва до помощта на козметични салони. Пукнатините са неприятни и понякога болезнени. Затова краката изискват внимателна и нежна грижа.

Предлагам ви отличен начин, който ще помогне за премахване на пукнатини и мазоли с тези три процедури.

За процедурата ще ви трябва:
• Двустранна пила с лазерно изрязване. От една страна, тя трябва да бъде по-твърда, от друга, по-мека и да има малък връх за труднодостъпни места.
• Омекотяващ крем-компрес, който да съдържа полиакриловата киселина, известна още като карбомер. Карбомерът в крема трябва да бъде най-малко 25%.

1-ви ден
След като се изкъпете и нанесете крем-компреса върху краката, сложете торбички и обуйте чорапи. Оставете за 15-20 мин. Изтъркайте с пемза. Кожата трябва да е влажна. Нанесете малко вода върху абсорбирания крем и след това търкайте. Измийте остатъците от крема и мъртвите частици на кожата с течаща топла вода. Избършете краката.

2-ри ден

Направете същото като през 1-ви ден, но пемзата трябва постоянно да се навлажнява с вода.

3-ти ден
Повторете процедурата, като постоянно навлажнявате пемзата. Търкайте петите внимателно, за да не повредите кожата. Тя ще се отлепи равномерно, слой по слой.
След три процедури ще забележите как пукнатините постепенно са изчезнали.

Вазелинът – спасителят на красотата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X