Напишете дума/думи за търсене

Компресът с рициново масло помага така на здравето

Рициновото масло подобрява кръвообращението и подпомага заздравяването на тъканите и вътрешните органи. Действа ефективно, когато се абсорбира в лимфния поток. В резултат храносмилането се нормализира, имунитетът се засилва и подуването в ставите се облекчава.

Компресите с рициново масло могат да се използват за нормализиране на лимфния дренаж и детоксикация на тялото. Освен това помагат при менструални нередности, миома и кисти на яйчниците.

Рициновото масло е популяризирано за първи път през 1900 г. от Едгар Кейси. Процесът включва накисване на слоеве текстил с рициново масло и след това налагане на парчето плат върху тялото (за детоксикация, над черния дроб). Покрийте го с найлоново фолио и се завийте с електрическо одеяло или друг тип нагревателна подложка. Оставете компреса да действа най-много 2 часа.

Когато се прилага локално върху корема, рициновото масло се абсорбира през кожата в тъканите. Под въздействието на топлината маслото прониква в дълбоките слоеве, увеличава производството на лимфоцити и активира лимфния поток.


Лимфната система може да се сравни с дренажната система на нашето тяло. Токсичните съединения, инфекциите, тежките метали, мъртвите клетки и отпадъчните продукти се събират от лимфната система и се транспортират до черния дроб за филтриране и елиминиране от тялото през дебелото черво. Ако лимфната система не функционира достатъчно ефективно, се натрупват всякакви отпадъци и токсини. Това потиска имунната система, нарушава движението на червата и намалява хранителната чувствителност. В резултат на това човек е повален от различни възпаления и заболявания.

Компресите с рициново масло активират лимфния дренаж, детоксикират, подобряват имунния отговор и движението на червата, намаляват чувствителността към храната, облекчават възпалението и предотвратяват заболявания.

Съставки:

• рициново масло
• парче плат (трябва да бъде оразмерено така, че да покрива желаната област от тялото)
• найлоново фолио за покриване на плата отгоре
• нагревателна подложка или бутилка, пълна с гореща вода

Приложение:
Изсипете малко количество рициново масло върху плата. Поставете тъканта върху желаната област от тялото. Покрийте с фолио. Поставете нагревателна подложка или бутилка, пълна с гореща вода, отгоре поне за час. Отстранете компреса и изплакнете с вода.

Къде да приложите компрес с рициново масло?
За детоксикация на черния дроб - нанесете от дясната страна на корема.
При менструални проблеми и кисти на матката или яйчниците - нанесете в долната част на корема.
При запек - нанесете върху корема.

Рициновото масло решава тези проблеми на кожата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X