Напишете дума/думи за търсене

Забравете за това, ако искате да сте щастливи

„Щастието невинаги изисква успех, просперитет или постижения. Често това е радостта от борбата, пълна с надежда, посвещаване на цел и енергията за някакъв добър край. Истинското щастие понякога се корени в безкористността, в неговия разцвет в някаква любов“.

Уилям Джордж Джордан

Търсенето на щастие е характеристика, която ни определя като хора. Често обаче срещаме враг, който пречи на пътя ни към щастието. Този враг сме ние самите, поради ограниченията, които си поставяме умишлено или не.
Много хора се придържат към определени идеи, мислейки, че това е, което трябва да направят, за да бъдат щастливи, а в действителност те просто ограничават способността си да постигнат истинско щастие.

Грешната дефиниция на „щастие“ е първата им грешка, защото, както пише Джеймс Е. Талмадж , един от най-големите проблеми, с които се сблъскват хората днес, е разпознаването на разликата между щастието и удоволствието.

Като се има предвид начина, по който живеем днес, да бъдем щастливи не означава да правим повече или да постигаме повече. Това, което наистина трябва да направите, е да се освободите, да спрете да се напъвате толкова много и да забравите определени модели на поведение. В ерата на свободата все още сме обвързани с множество невидими вериги, които ни пречат да бъдем себе си.
Прекъсването на тези вериги и пускането на тези идеи може да ви доближат много повече до щастието от всичко друго. Но трябва да оставите тези неща зад гърба си.

1. Спрете да търсите одобрението на другите

Започнете да мислите какво искате и не бъдете зависими от мнението на другите. Не позволявайте на околните да манипулират вашите решения или да организират живота ви. Живейте според собствените си ценности. Ако разчитате на мнението на останалите, ще правите неща за тях, според техните интереси.

2. Отпуснете гнева и недоволството

„Животът става по-лесен, когато се научите да приемате извинение, което никога не сте получили.“
Робърт Браул

Гняв и негодувание ще ви погълнат. Вие сте този, който е наказан и се чувстваш нещастен, този, който носи отговорност за щетите, причинени от другите. Научете се да бъдете в мир с хората, които са ви наранили. Ако им простите, ще се чувствате по-добре. Хората, които те гневят, те контролират. Вземете обратно контрола, като отпуснете недоволството и им простите.

3. Пуснете идеята за съвършенство

Да се стремиш да бъдеш перфектен в някои аспекти, е достойно за адмирации, поне ако говорим в духовен план. Обичането и оценяването на съвършенството също е похвално. Но животът в съвършенство е съвсем различен. Спрете да мислите за перфектното тяло, перфектния партньор, перфектния живот, перфектните неща. Постоянното търсене на съвършенство може да доведе до мания, да ви забави и да ви попречи да напредвате.

4. Спрете да мислите, че парите са равни на щастие

„Богатството на човека не е в това, което има, а в това, което оставя след себе си.“
Ясмина Хадра

Парите не могат да купят щастие. За да оправдаят своето нещастие, много хора все още казват „може би не, но помага“. Но това, което наистина ги прави нещастни, е, че не са намерили смисъл в живота си. Парите и щастието нямат нищо общо помежду си. Начинът, по който оценявате това, което имате, и това, което преживявате, определя щастието, независимо какво имате.

5. Спрете да се оправдавате

„Когато смятате, че е твърде късно, бъдете внимателни, не позволявайте това да се превърне във ваше оправдание за отказване. Никой не може да ви предпази от успех, освен вас самите. "
Уанг Дешун

Не се оправдавайте. Ако нещо не върви, направете нещо по въпроса. Ако имате нужда от нещо, което нямате, направете това, което трябва да направите, за да го получите. Ако това, от което се нуждаете, не е в обсега ви, намерете алтернатива.
Ако искате да направите нещо или да научите нещо, какво чакате? Ако нещо не ви харесва, сменете го. И ако не може да го промените, променете себе си.

6. Не бъдете толкова упорити

„Разликата между постоянството и упоритостта е, че едното идва от силна воля, а другото от силна воля.“
Хенри Уорд Бичър

Не бъдете упорити. Признайте веднъж завинаги грешките си, грешните си мисли и непродуктивните си нагласи. Признаването и коригирането на грешките ви не ви прави по-слаби. Когато по-малко упорствате, ще бъдете по-отворени за положителни промени и по-гъвкави в справянето с проблемите.

7. Пуснете емоционалния си багаж

Претеглянето на негативни чувства от минали преживявания само ще ви затрудни да продължите напред. Спрете да живеете в миналото. Научете, простете и продължете напред, за да може да бъдете щастливи. Тежестта на болката ще ви попречи да видите всички възможности, които ви се предоставят, и ще ви накара да осъдите погрешно хората, които срещате по пътя си.

Еудаймонията - по-доброто щастие

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X