Напишете дума/думи за търсене

Почакай, скоро ще се разведа

Темата за любовния триъгълник е стара колкото света и събитията в него почти винаги се развиват по един и същ сценарий: неверникът намира неизчерпаеми аргументи защо не може да се разведе със съпругата си все още. Но дава неясни обещания. Любовницата чака времето да обърне хода си, а съпругата не подозира нищо.

Колко често в отношения с женен мъж жените чуват „Чакай, скоро ще се разведа”, „Чакай детето да тръгне на училище”, „Чакай, майка ми е болна и щом се възстанови, веднага ще й кажа, че ще оставя жена си”, „Чакай да изплатя дълговете си”, „Чакай”... „Чакай”... „Чакай”...

Времето минава, обещанията се умножават, а триъгълникът не променя своята форма. И защо му е да го прави, след като мъжът е построил комунизма с две жени, които го обичат и му вървят по свирката.

Освен това отношенията с жена му и децата често стават много по-добри, отколкото преди появата на любовницата. Няма как да е иначе, защото любовницата е донор на семейството на мъжа.

Ако всичко е наред в отношенията между съпруг и съпруга, тогава любовница просто не е необходима. В края на краищата, за да общуват, за да задоволят нуждата да бъдат разбрани и приети, да правят секс, за да посрещат необходимостта си от сигурност, да преодоляват препятствия и да се грижат взаимно един за друг, съпругът и съпругата могат да го правят сами. Те просто не се нуждаят от някой друг.

Често може да чуете, че любовницата е зла, че тя унищожава семейството, че се е набъркала там, където не й е мястото. Но всъщност любовницата не може да унищожи семейство, което е непробиваемо. Тя се появява, когато в него има дори най-малката пукнатина.

Разбира се, нямам предвид под непробиваемо, че всичко е цветя и рози, спокойствие, тишина и Божията благодат. Искам да кажа, че в него двамата възрастни са добри в решаването на собствените си проблеми и тези в двойката. Не крият главата си в пясъка, не търсят виновните извън тях, не живее всеки сам за себе си и не попадат само в ролята на татко и мама.

Същото важи и за любовницата. Нито една жена няма доброволно да стане такава, ако има добър и пълен с нужното за нея живот.
И не вярвайте, ако ви каже, че първоначално е била наясно какво прави и че не е искала сериозна връзка с този човек. Не е вярно.
Тя иска, но се страхува да си го признае.

Точно както не е вярно, че е влязла в тази връзка, защото просто няма свободни мъже. Зад избора на женен мъж винаги се крият собствени страхове и нагласи. Страх от близки връзки, страх от създаване на семейство, страх от самота. Прехвърляне на образа на идеалния баща върху този мъж. И не, не може да се омъжиш за татко си.

Времето минава, мъжът не напуска семейството, а прекратява връзката с любовницата си. Случва се така, че съпругата е разбрала, понякога той сам се е уморил от другата жена, случва се тя сама да си отиде.
Изглежда, че ако съпругът се е разделил с любовницата си, тогава всичко в семейството ще се оправи сега и от само себе си. И любовницата ще намери свободен мъж и ще създаде семейство с него, след като е пострадала с женения.


Но всъщност, ако съпругът и съпругата не са научили урока за случилото се - защо се е появила любовницата, след известно време историята ще се повтори. Този път съпругата може да си намери любовник. И не става въпрос за отмъщение. В крайна сметка, от отмъщението нейното недоволство няма да изчезне.

А какво става с любовницата? Тя, без да осъзнава, че се самосаботира в изграждането на сериозна връзка със свободен мъж, отново ще намери женен или някой, който макар и да няма съпруга, е далеч от мисълта за създаване на семейство.

Случва се също така, че мъжът наистина е искал да напусне семейството заради любовницата си, но не го е направил, защото той просто е искал да бъде „добро момче”. Повече не е търсил други любовници, но до края на живота си той е мислил за нея. И по време на секс със съпругата си не е изключено той да си представя другата жена, отишла си от живота му. Той не напуска семейството, но няма и връзка с жена си, нито с любимата жена. Съпругът е в депресия, жената до него е старата... Няма я любовницата донор. Няма взаимно разбирателство, няма енергия.

Ако се забавлявате с илюзията, че за отсъствието на щастие, радост, любов във вашето семейство е виновна любовницата или любовника, или всичко е било наред с половинката ви и тя или той изведнъж са се появили, значи е време да поспрете и да се вгледате по-отблизо в себе си и по-близо в партньора си.

Задайте си въпросите:

• Защо този трети човек се появи в нашето пространство?
• Каква функция изпълнява?
• От какво ви защитава?
• Как ви помага лично?
• Защо пускате енергията му във вашето семейно поле?
• Как той помага за запазването на семейството?

Появата на трети не е колапс. Тя е важен момент за предефиниране на отношенията между съпруг и съпруга. А също и при преразглеждане на връзката със себе си.

Колкото по-скоро съпругът и съпругата видят, че връзката им не е свързана само със семейните задължения и битовизми, толкова по-малко вероятно е да се появи трети.

А ако този трети вече се е появил, тогава колкото по-скоро разберат, че точно той пречи на семейната лодка да потъне, толкова повече шансове имат да преразгледат връзката си и да достигнат ново ниво на общуване.

7-те предимства на мъжа, който изневерява

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X