Напишете дума/думи за търсене

Характеристики на автентично добрия човек

Това са онези хора, които те прегръщат и залепват счупените ти парчета обратно. Онези, с които пътешествате през живота. Тези, които са ви показали, че светът е прекрасно място за живеене. Но преди всичко добрите хора са тези, които всеки ден ви дават мотивация да правите всичко възможно по силите си и да бъдете щастливи.
Те не са властни, а по-скоро просто търпеливи. Тяхното търпение им позволява да дадат на хората около тях свободата да бъдат себе си.


Изкуството на добротата е оскъдна стока. Имате късмет, когато намерите онези хора, които не са покварени от обществото и които не биха наранили и муха. Може лесно да ги разпознаете, защото сте по-добър човек след срещата им. Те са ви направили по-силни и са ви обогатили.

Автентичната доброта означава да имаш смелостта да отстояваш доброто


Тези хора имат специално чувство за справедливост и усещане за това какво е правилно. Думите им винаги носят надежда и ако имат думата в дадена ситуация, ще ви дадат урок в живота.
Те са стойности хора, които надхвърлят моралните задължения и винаги подават ръка за помощ. Те правят това, което е правилно, дори когато никой не гледа и точно това ги прави ценни.

Да бъдеш добър човек, е едно от най-добрите качества, които може да се надяваме да постигнем. Това е вродено за някои хора и само няколко късметлии имат щастието да бъдат чувствителни към страданията на другите и способността да помагат. Положителната страна на това е, че всички ние може да бъдем добри, ценни хора.

Именно тази специална чувствителност прави тези индивиди несравними и незабравими. Има и моменти, когато добротата среща приятелско отношение, правейки по този начин човека изключителен.
Ето защо вместо да се опитвате да бъдете различни, трябва да се опитвате да бъдете добри, тъй като това, че сте добри означава, че ще бъдете различни. Това, което наистина се брои, е крайният резултат. Важно е действието, а не намерението.

Животът на всеки човек засяга хиляди други по света и това, което правим за околните, пряко ни засяга, поради което е важно да се възползваме от този умножаващ ефект.

Те са направени от друга материя, от неръждаема стомана
Добрите хора са мъдри, защото съзнателно или несъзнателно, те знаят истината: това, което правим за другите, ние го правим за себе си.
Най-добрият начин да се отплатите на добрия човек е с благодарност. Тези хора осъзнават факта, че по някакъв начин това, което влагате в живота, е това, което животът ще ви върне.

Най-красивите хора, които познавам, са тези, които са се сблъсквали с живота, неговата суровост и несправедливост. Те са тези, които са се чувствали уязвими и безпомощни, тези, които са претърпели истински срив и проблеми до основи.
Красивите хора не са непременно най-красивите отвън, но се радват на специална вътрешна хубост. Красивите хора са тези, които са се научили да прощават, да продължават да вървят напред и да подават ръка за помощ, дори ако са изправени пред поражение, като по този начин откриват колко велики могат да бъдат.

Благодаря на всички красиви хора, които ми дадоха толкова много, без да очакват нищо в замяна.
Вие сте безценни!

Ефектът на Луцифер – или как добрите хора стават зли. Експериментът в Станфорд

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X