Напишете дума/думи за търсене

Джордж Р.Р. Мартин: Когато откъснеш езика на човек, не доказваш, че лъже, а че се страхуваш

Авторът на „Игра на тронове“ е запален читател, който възхвалява интелигентността, креативността и най-големите човешки ценности.

Мартин е плодовит писател, който вкусва славата първо през 60-те години. По-късно той започва да комбинира уменията си за писане, работейки като сценарист в холивудски продукции. Това, което не много хора знаят за Мартин, е, че той е писал за известния телевизионен сериал „ Красавицата и звярът“ от 80-те години на миналия век.



Може би затова неговите мисли почти винаги имат драматичен привкус.
Тези негови цитати носят онова специално докосване на писателите, които се движат между жестоката реалност и магията на фантазията.

За читателя
Този цитат е красива почит към читателите.



За Мартин четенето отваря врати, четенето означава да изживее безброй приключения и да види нови светове.
Четенето е начин за пътуване във времето и пространството. Може да отидете в миналото, бъдещето и навсякъде на (или извън) планетата. Понякога една книга е толкова завладяваща, че читателят започва да чувства като част от историята.

За света

Мартин има безспорно ярко въображение, но творенията му в известен смисъл са дълбоко реалистични. Неговите истории за хора и ситуации, които никога не биха могли да съществуват в реалния живот, световете, които той създава, се управляват от напълно разбираема логика.



Този цитат се отнася до събития, случващи се във въображаем свят, но много ясно говори за същността на човешкото поведение. Хората са любопитни, никога не са доволни от това, което е от тяхната страна на стената.

За книгите

Една от повтарящите се теми в цитатите на Джордж Р. Р. Мартин са книгите. Мартин е запален читател от малък. Той казва, че книгите и четенето са това, което подхранва способността му да създава историите, които по-късно ще го направят известен.




За какво правят боговете
Световете на Джордж Р.Р. Мартин са изпълнени с фантастични същества. Неговата литература е комбинация от научна фантастика, фентъзи и ужас. Следователно неговите истории винаги носят елементи на магия. Както при всяко добро изкуство, тези елементи ни доближават до реалния свят.



Тук той има предвид баланса, който съществува в това, което наричаме съдба или карма. Като цяло, когато спечелим нещо, губим нещо друго. Това е работата на невидимата логика, която Мартин нарича „боговете“ и която съответства на баланса, който идва заедно със събитията в живота ни.

За фалшивите герои

Повечето от историите на Джордж Р.Р. Мартин са изпълнени с епични ситуации и ултимативни герои. С две думи, никога няма недостиг на бойци или воини. Неговите герои се справят с екстремни несгоди и тестове за характера им и те са мотивирани от своите идеали, цели или страсти.
Независимо от това, той включва и нещо като вулгарна версия на боец.



Има предвид, разбира се, наемниците. Не непременно само по време на война, но наемник във всеки смисъл на думата. Човек, който може да се купува и продава, който не е лоялен към определено верую.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X