Напишете дума/думи за търсене

Как да разберем дали сме влюбени, похотливи или просто самотни

Когато чувствата ни са интензивни, може лесно да объркаме любовта, похотта и самотата. Може да е доста предизвикателно да се разбере разликата между трите.
Но ето истинската разлика между всяка от тези сложни емоции, така че никога повече да не ги бъркаме една с друга.

Любов

Любовта трябва да е лесна и когато я почувствате, връзката ви ще си дойде на мястото. Ако вие и вашият партньор се обичате, вие ще приемете другия, независимо от недостатъците му, и ще се подкрепяте взаимно и с желание.

Когато обичаш някого, се чувстваш щастлив, когато е наоколо. Наясно си, че никой не може да влезе между вас двамата. Любовта е, когато ти и половинката се уважавате и си вярвате. Тя не е виенско колело, за което се чудиш кога ще се озовеш на върха на радостта и на дъното на тъгата.
За да разберете дали това, което чувствате към друг човек, всъщност е любов, запитайте се дали той и прави щастливи и приема ли вашите дефекти и дали е невъзможно да си представите живота един без друг. Ако отговорите „да“, това определено може да е любов.

Похот
Може да е разочароващо да бъдете влюбени в някого, но да не успявате да се свържете на по-дълбоко ниво. Привличането ви може да е високо, но разговорите ви са на повърхностно ниво. Може да принудите похотта да се превърне в любов, да се заблудите, че това е всичко, което искате, но похотта скоро ще се изчерпи и когато изчезне, няма да бъдете щастливи.

За да разберете дали чувствата ви се базират чисто на похот, запитайте се дали в отношенията ви има минимална емоционална връзка. Дали отсрещният отговаря на вашите емоционални нужди и дали ви уважава. Не се чувствайте виновни, ако отговорът не е такъв, какъвто търсите. Похотта се случва на най-добрите от нас.

Самота
Самотата лесно може да ви доведе до токсични връзки. Може би скуката ви е довела до този човек или вярвате, че той е най-доброто, което някога ще намерите (което очевидно не е вярно). Колкото по-рано осъзнаете, че сте само с партньора си, защото сте самотни, по-лесно ще бъде да прекратите отношенията си.

За да разберете дали самотата е причината за тази връзка, запитайте се дали бихте били с този човек, ако сте доволни от живота си. Попитайте се дали харесвате другия или просто харесвате идеята за него.
Може би утрото ще е по-мъдро от вечерта.

Да знаете на каква плоскост стоят отношенията ви, може да бъде трудно, но да се научите да разпознавате разликите между любовта, похотта и самотата е чудесно място да започнете. Когато се запитате дали сте влюбени, похотливи или просто самотни, ще разберете дали да останете в настоящата си връзка си струва времето и усилията.

Почакай, скоро ще се разведа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X