Напишете дума/думи за търсене

Агата Кристи: Злото не е нещо свръхчовешко. Това е нещо по-малко от човешко

Цитатите на Агата Кристи отразяват впечатляващата яснота и реализъм, които са й позволили да се прослави в професия, която по нейно време е почти изключително запазена за мъже.

Тези цитати са отражение на острата й интелигентност и остроумие. Кристи е един от най-продаваните автори на всички времена. Тя е в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като книгите й са продадени в над два милиарда копия.
Престъпността и мистерията са стълбовете на нейните романи. Тя знае как да привлече вниманието на читателя още от първия ред на творбата и да го задържи до последното изречение. Това креативно майсторство прозира в цитатите, които ще споделим с вас днес.
Романите на Кристи понякога са толкова правдоподобни, че веднъж М15 я разследва. Нейната книга N или M? съдържаха информация, която кара тази институция да повярва, че Кристи знае нещо за плановете на Хитлер.



За съпруга й
Някои цитати на Агата Кристи показват нейното остроумие и отлично чувство за хумор. 



За наказанието
 Това е проницателно изявление.
Ако даден индивид осъзнае своите действия и наруши закона или наруши някакъв морален или етичен кодекс, наказанието е реалност, която се налага върху живота му. Възможно е да няма никакво външно наказание, но злият акт ще предизвика обстоятелства, които принуждават злодея да се поправи по някакъв начин.

Прочетете още: Агата Кристи - интересният живот на дамата на престъплението

За съжалението
Това е поредният цитат, който илюстрира страхотното й чувство за хумор. 


Нито едно решение не е напълно правилно или напълно погрешно. Всеки път, който изберете, има своите плюсове и минуси. Няма начин да се уверите, че резултатите по ваш избор ще бъдат 100% положителни.

За значението на думите
Като всеки добър писател, особено който пише кримки, Агата Кристи е наясно, че бъбривите усни потапят кораби. Ако ще кажете лъжа и не се разкъсвате от противоречия и несъответствия, трябва да имате добра памет, умения за концентрация и творчески ум.
 Ако имате информация и се опитвате да я скриете, най-лошото нещо, което бихте могли да направите, е да участвате в разговор точно по тази тема.

За живота

Въпреки че животът на Агата Кристи не е труден сам по себе си, тя преминава през някои преживявания, които изпитват нейните граници.

За смирението
Смирението е една от големите човешки добродетели. Произхожда от латинската дума „хумус“, което означава „земя“. Да бъдеш смирен, означава да си стъпил здраво на земята и да помниш, че нито триумфите ти, нито глупостите ти напълно те определят.
Кристи признава колко е важно да признаеш собствените си недостатъци и че това е нещо, което е трябвало да научи с течение на времето.

За източника на вдъхновение
Един от най-трудните и дори скандални моменти в живота на Агата Кристи е, когато първият й съпруг поисква развод. Иска да разтрогне брака, защото бил влюбен в друга жена. И до днес не знаем дали новината е причинила на Кристи нервен срив. Това, което знаем, е, че тя изчезва за 11 дни и след това е била приета в психиатрична болница.
Веднага след това обаче кариерата й тръгва нагоре. Тя възстановява живота си и е много по-щастлива отпреди. Кристи знае, че животът може да бъде труден, поради което успява да продължи да живее.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X