Напишете дума/думи за търсене

Болести на червата: 6 основни симптома и препоръки

В червата има толкова нервни окончания, колкото в гръбначния мозък. Те реагират на всички процеси в тялото и изпращат сигнали към мозъка. Червата са неразривно свързани с централната нервна система.
Ако има нарушения в храносмилателната система, мозъкът определено ще бъде информиран. Има няколко основни симптома, които показват наличието на чревни заболявания.

Признаци на дисфункция на червата
1. Повишено образуване на газ
2. Появата на бяла плака на езика (особено след хранене)
3. Нарушение на съня
4. Обща слабост
5. Бърза умора (особено следобед)
6. Чести инфекциозни заболявания

Първа помощ за червата
Ако забележите, че червата се нуждаят от помощ, първата стъпка е да стабилизирате теглото и да подобрите чревната микрофлора. Когато хранителните вещества навлязат в червата, полезните бактерии бързо ги обработват, което ще намали нивото на интоксикация и ще намали количеството телесни мазнини. Когато храносмилателната система е в
ред, метаболитният процес ще се подобри.

За да направите това, трябва да изпълните само три условия:

1. Пийте този лечебен чай, който ще стимулира червата и ще ускори циркулацията на лимфата.



• сварете четири чаши вода в тенджера;
• добавете 1/2 чаена лъжичка семена от копър, семена от кориандър и семена от кимион в течността (ако имате повишено образуване на газове, може да прибавите сминдух);
• сложете малко пресен джинджифил към водата, благодарение на което е възможно да се укрепи храносмилателната система;
• вари се в продължение на десет минути, след това се прецежда, изсипва се в термос и се консумира през деня (този чай трябва да се пие преди 18:00 часа).

Благодарение на лечебните свойства на семената, напитката нормализира функцията на червата. Копърът намалява дразненето, облекчава мускулното напрежение и нормализира процеса на образуване на газове. Семената от кориандър стимулират храносмилането, облекчават възпалението и намаляват спазмите. Кимионът благодарение на диетичните фибри, антиоксидант и желязо, нормализира функционирането на стомашно-чревния тракт.

2. Коригирайте хранителния си режим 


Мнозина пропускат закуската и обилно вечерят, което е фундаментално погрешно. Основното хранене трябва да бъде през първата половина на деня. А хората, които преяждат през нощта, значително увеличават риска от развитие на диабет и затлъстяване.

3. Яжте повече храни, съдържащи диетични фибри


Липсата на такива храни в диетата нарушава функцията на червата и води до постоянен запек. Обикновено мъжете се нуждаят от 38 г диетични фибри на ден, а жените поне 25 г. Но мнозина не консумират повече от 15 г фибри на ден, което влияе отрицателно върху функцията на червата.

За да се поправи ситуацията, е необходимо да се консумира чаена лъжичка ленено семе всяка вечер, след като се разбърка във вода. В този случай ще бъде възможно пречистване на червата, подобряване на микрофлората и насищане на тялото с необходимото количество диетични фибри.

Карамфилче и ленено семе – как да се отървем от паразитите в тялото?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X